Ennio Morricone vydá v listopadu kolekci svých nejznámějších písní. S nimi se vrátí znovu i do Prahy

Ennio Morricone vydá v listopadu kolekci svých nejznámějších písní. S nimi se vrátí znovu i do Prahy

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Italský hudební skladatel Ennio Morricone je jednoznačně jednou z největších ikon svého druhu. Desítky nezapomenutelných melodií, které doprovází ty nejkrásnější filmy několika posledních dekád, budou již v listopadu k nalezení na unikátní kolekci s prostým názvem Morricone 60.

Celosvětově známý hudebník vydá zmiňovanou kolekci 11. listopadu, tedy den po svých 88. narozeninách. Album nazvané Morricone 60 bude oslavou jeho plodné kariéry, která zahrnuje šedesát let tvorby a na šest set skladeb. Deluxe verze desky bude navíc doplněna o DVD s názvem MORRICONE & TARANTINO at ABBEY ROAD STUDIOS, které dokumentuje spolupráci skladatele a režiséra na The Hateful Eight, tedy loňském filmu Osm hrozných.

Morricone 60 je prvním albem největších hitů Ennia Morriconeho, které hudební skladatel osobně dirigoval, nahrál a zaštítil - albem, jehož cílem je pro posluchače vytvořit odkaz, který je nadchne. Na albu slavný Maestro předvede svou nejslavnější hudbu k mnoha filmům, od The Good, the Bad and the Ugly až k jeho nejnovější Oscarem oceněné hudbě k filmu Quentina Tarantina s názvem The Hateful Eight. Album připomíná 60. výročí činnosti Ennia Morriconeho jako skladatele a dirigenta a obsahuje zcela nové nahrávky s Českým národním symfonickým orchestrem, s kterým spolupracoval na velkých mezinárodních filmově hudebních projektech.

Po úspěchu hudby k filmu 'The Hateful Eight' mám radost, že se vracím k labelu Decca se svou vlastní nahrávací smlouvou - je to výjimečný okamžik v roce šedesátého výročí mé profesionální činnosti. Možnost dirigovat mou hudbu a nahrávat ji s Českým národním symfonickým orchestrem byl nádherný zážitek. Kvalita jejich provedení mé práce je vskutku mimořádná,” dodal krátce po podepsání nové smlouvy sám skladatel.  

Nové album vyjde ve stejnou dobu, kdy bude probíhat Morriconeho turné 60 Years of Music World Tour, na kterém bude Ennio po celém světě předvádět nový program s více než 200 hudebníky a zpěváky na jevišti. Tato vystoupení následují po veleúspěšném evropském turné v halách, během kterého vystoupil před více než 150 000 diváky v dvaadvaceti městech.  

Ennio Morricone se v příštím roce s novým programem vrátí také do České republiky. Nenechte si ujít výjimečný hudební zážitek, který se uskuteční 4. února 2017 v pražské O2 areně.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

O2 arena nabízí i další akce

Umělci: Ennio Morricone

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!