Morricone získal Zlatý Globus. Páteční pražský koncert bude o to významnější

Morricone získal Zlatý Globus. Páteční pražský koncert bude o to významnější

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Ennio Morricone získal těsně před zahájením svého očekávaného evropského turné cenu Zlatý Globus za nejlepší filmovou hudbu uplynulého roku. Pro italského mistra je to v pořadí už třetí soška. Slavný skladatel převzal Zlatý Globus za hudbu k filmu Osm hrozných režiséra Quentina Tarantina v neděli 10. 1. v Los Angeles.

O pět dní později, v pátek 15. ledna Morricone zahájí svou The 60 Years of Music Tour koncertem v pražské O2 aréně. Koncert je vyprodaný, svou šanci mají fanoušci ještě v Bratislavě, kde umělec vystoupí o čtyři dny později.

V rámci nadcházejícího turné slíbil Ennio Morricone zahrát poprvé naživo své nové skladby, které napsal pro film Quentina Tarantina Osm Hrozných. Celý sountrack k filmu nahrával Morricone ve slavných londýnských Abbey Road Studios s Českým národním symfonickým orchestrem. S ním také odehraje nadcházející koncertní turné.

Představení mé práce v tolika městech pro tolik lidí různého věku a různé mentality je pro mě velmi zajímavé. Tento rok slavím šedesát let na scéně, během kterých jsem stihnul zkomponovat více než šest set hudebních děl," sdělil před koncerty samotný maestro Morricone.

Na koncert přijďte s předstihem

Držitel mnoha ocenění a ikona světové filmové hudby zahájí své evropské turné v Praze 15. 1. 2016 od 20.00. Pořadatel koncertu, společnost JVS Group, nabádá hudební fanoušky, kteří se na koncert chystají, aby si svůj příchod do haly naplánovaly s předstihem.
 
Chceme udělat maximum v oblasti bezpečnosti. Doporučujeme všem fanouškům, aby do O2 arény dorazili s předstihem. Halu otevřeme v 18.30. Jde pouze o standardní preventivní opatření za účelem bezproblémového průběhu koncertu," sdělila za JVS group Lucie Nouzová.
 
Vstupenky na pražský koncert jsou již dva měsíce beznadějně vyprodány. Fanoušci si ale slavného Itala mohou poslechnout na koncertě 19. ledna v Bratislavě, kde jsou vstupenky stále k dispozici. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

O2 arena nabízí i další akce

Umělci: Ennio Morricone

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!