Velkolepé spojení IMT Smile a Lúčnice uvidí diváci konečně i v Praze

Velkolepé spojení IMT Smile a Lúčnice uvidí diváci konečně i v Praze

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Jedna z nejúspěšnějších slovenských kapel IMT Smile v čele se zpěvákem a skladatelem Ivanem Táslerem (mj. autor hitů Richarda Müllera Baroko či Srdce jako kníže Rohan) a legendární soubor Lúčnica, reprezentující slovenskou lidovou kulturu, odpremiérovali koncem minulého roku společné hudebně-taneční představení.  Beznadějně vyprodané koncerty navštívilo na Slovensku za necelý rok zhruba 30 tisíc diváků. Po neuvěřitelném úspěchu na domácí půdě se dočkají i čeští diváci - velkolepý projekt Made in Slovakia se představí 19. prosince v pražské O2 areně!

Spojení rock-popové kapely IMT Smile a tradiční Lúčnice přináší mix hudby, tance, krásy slovenských žen a živelné energie hudebníků. Představení si vysloužilo ty nejlepší kritiky a je označováno za show na světové úrovni. Fanouškům rockové hudby stejně jako folklóru se na společném, speciálně navrhnutém poschoďovém a pohyblivém pódiu představí až stovka účinkujících.

Diváci se mohou těšit jak na taneční choreografie uměleckého vedoucího Lúčnice prof. Štefana Nosáľa, tak na hity Ivana Táslera a IMT Smilenetradičních úpravách s orchestrem. Celý projekt a propojení dvou navenek diametrálně odlišných uměleckých celků má pod taktovkou zkušený režisér Ján Ďurovčík. Toho české publikum zná zejména jako choreografa a režiséra úspěšných muzikálů Divadla Kalich Robin Hood, Osmý světadíl, Pomáda, Horečka sobotní noci a nejnověji Atlantida, která má premiéru 10. září.

Ke spojení došlo díky tanečnicím z Lúčnice

Spolupráce IMT Smile s Lúčnicí se začala rýsovat už v roce 2013, kdy kapela obsadila do svého klipu k písni S.O.S. právě krásné tanečnice z Lúčnice. Následovaly téměř rok dlouhé přípravy na výpravnou show, kterou následně odehráli pro obrovský zájem nakonec pětkrát, oproti původně plánovaným dvěma představením v Bratislavě a Košicích. Na stejně propracované umělecké provedení, fúzi populární hudby a folklóru, efektní světelnou show, kostýmy a kroje z různých koutů Slovenska se mohou těšit i čeští diváci v prosinci v O2 arena.

Lúčnica a Elán

Před 20 lety Lúčnica absolvovala obdobnou spolupráci se známou skupinou Elán. V celé historii Lúčnice je to nyní s IMT Smile pouze podruhé, co soubor souhlasil se podobným spojením lidového tance s rockovou muzikou.

Lúčnici vede téměř od jejího vzniku v roce 1948 její umělecký vedoucí a choreograf prof. Štefan Nosáľ. Svým uměním, temperamentem a krásou Lúčnica oslnila diváky už ve více než 60 zemích světa. Členem souboru byl kdysi i režisér projektu Made in Slovakia Ján Ďurovčík, který s Lúčnicí spolupracuje dodnes. Zároveň na Slovensku momentálně slaví úspěchy Ďurovčíkovo zpracování legendárního muzikálu Jesus Christ Superstar, v němž účinkuje jako doprovodná živá kapela právě IMT Smile. Ta na Slovensku vyprodává největší haly, její písně patří k nejhranějším v rádiích a je držitelkou mnohých hudebních ocenění. Také její lídr Ivan Tásler patří k nejúspěšnějším hudebním skladatelům a je rovněž známý jako autor hitů Richarda Müllera (Baroko, Srdce jako kníže Rohan) či Jany Kirschner (V cudzom meste) aj.

Co o představeních Made in Slovakia řekli jeho autoři:

IMT Smile i Lúčnica jsou na Slovensku chronicky známí, nicméně vymysleli jsme různé nové a zajímavé způsoby, jak je spojit. Velmi dobře znám Ivana Táslera i profesora Nosáľa, všichni tři máme rádi velké, silné a vyostřené emoce, a to se velmi šťastně potkalo na tomto projektu.“ Ján Ďurovčík, režisér

„Virtuózní tance a hudba Lúčnice spolu s největšími hity IMT Smile vám představí originální slovenskou kulturu v úplně nečekaném a netradičním světle.“ Mgr. Art. Marián Turner, ředitel Lúčnice

V Praze žije mnoho Slováků, kteří si, věřím, rádi přijdou připomenout svoje kořeny. Zároveň ale když jsem byl já před lety na představení Lúčnice v Austrálii, v divadle seděli téměř samí Australané. Byli zvědaví na jedinečnou kulturu naší země. Věřím, že stejně tak tímto projektem oslovíme i Čechy, kteří se přijdou podívat na kulturu od nás, sousedů ze Slovenska.“ Ivan Tásler, IMT Smile

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

O2 arena nabízí i další akce

Umělci: IMT Smile

Místo konání: O2 arena

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!