Do divadla Broadway se vrací slavný muzikál Tři mušketýři

Do divadla Broadway se vrací slavný muzikál Tři mušketýři

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Když autor románu Tři mušketýři Alexandre Dumas své dílo psal, asi netušil, že se příběh stane celosvětově známým. Do dnešních dnů byl zpracovaný v mnoha variacích a žánrech. V Čechách se stalo nejúspěšnější zpracování muzikálové, které se po dvouleté pauze vrací na prkna pražského divadla Broadway.

Nejde ale o obyčejný muzikál. Představení je jedinečné svou koncepcí multivizuální show, která nese všechny prvky moderního divadla. Netradiční používání projekcí, které se promítají přímo na účinkující, přes 200 kostýmů, mobilní scéna plná překvapení, kombinace Černého divadla a Laterny Magiky – to jsou všechno atributy, které zcela určitě přilákají i náročného diváka, jenž bude přítomen nevšednímu uměleckému zážitku i komerčnímu úspěchu v dobrém slova smyslu.

Autorem hudby je Bryan Adams a Michal David, libreto napsali Lou Fanánek Hagen a Libor Vaculík, který celé dílo i zrežíroval. Tento muzikál prošel od své premiéry velký kus cesty. Dvě sezony úspěšně bavil diváky v Praze, poté se přesunul do divadla Nová scéna v Bratislavě a v roce 2009 odletěl až do jihokorejského Soulu.

V hlavních rolích se představí Josef Vojtek v roli Athose a Stanislav Hložek jako Porthos. Zamilovanou královnu Annu ztvárňují Radka Fišarová a Linda Finková. Roli mladého D´Artagnana si zazpívá Tomáš Beroun a nově také Jan Kopečný, dále Juraj Bernáth jako Aramis. Roli Mylady, intrikářky a ženy plné zloby a nenávisti, se zhostí Alžbeta Bartošová a Sylva Schneiderová. Velkou lásku D´Artagnana, krásnou Constance, ztvární Markéta Procházková a Zdenka Trvalcová. Role Buckinghama, tajné lásky královny Anny, se zhostí Josef Vágner. Třešničkou na dortu bude komediální dvojice Michal Suchánek a Richard Genzer v rolích Plancheta a Bonacieuxe.

Těšit se můžete i na nádherné dobové kostýmy z tvorby návrháře Romana Šolce.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Divadlo Broadway nabízí i další akce

Více o akci...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!