Na Vizovickém Trnkobraní vystoupí kapela Kryštof

Na Vizovickém Trnkobraní vystoupí kapela Kryštof

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní letos svým návštěvníkům nabídne průřez českou hudební scénou i bohatý doprovodný program.  Známé interprety i nové hudební objevy tak doplní divadlení představení, stand-up comedy nebo projekce filmů. Nebude chybět ani klasická soutěž v pojídání knedlíků. Ulice města Vizovice ožijí folklorními hudebními žánry, jako je dechovka či cimbálovka. Festival se koná 22. a 23. srpna.

V rámci festivalu vystoupí kapela Kryštof, Tomáš Klus, Mandrage nebo Tři Sestry. Nabitý line-up doplní také Aneta Langerová, Mig 21, Monkey Business, Inekafe, Visací zámek a Wohnout. Hudební část doprovodí stand-up představení Komici s.r.o. s Milošem Knorem a Lukášem Pavláskem nebo divadelní představení Posel světla z dílny Járy Cimrmana v podání ochotnického divadla DNO. Od festivalového ruchu si bude možné odpočinout na projekcích filmů  Revival, Okresní přebor, Jedna ruka netleská, Nestyda, či Horem pádem, chybět nebude ani tradiční klání v pojídání švestkových knedlíků za účasti speciálního hosta Miloše Knora. 

Hudební program festivalu Vizovické Trnkobraní, v rámci kterého bude možné dále zhlédnout například kapelu Desmod či Mňágu a Žďorp, se stejně jako v předchozích letech odehraje na dvou hudebních scénách. Organizátoři letos představí i žhavé hudební objevy, jako je Adam Mišík nebo zpěvačka Lenny, vystoupí zda také interpreti Airfare, Eddie Stoilow, Balage Band, Koblížci a Relaps. Sestavu doplní tradiční „domácí“ skupiny Fleret a Kosovci, v pozdních večerních hodinách pak za mixážní pulty nastoupí Djs Headdy (Defucto), Lowmoney, Milhaus, Ondřej Albrecht a Vlasťa Macík.

Vizovické Trnkobraní je nejlepší švestkový festival na světě s dlouholetou tradicí. Jeho publikum si proto zaslouží jen to nejlepší z domácí hudební scény,“ říká Michal Šesták z agentury Nedomysleno, která festival produkuje. „Věřím, že se letošní již čtyřicátý sedmý ročník oslavy švestek a slivovice vydaří a povede se třeba i posunout rekord v počtu snězených švestkových knedlíků,“ dodává Šesták. Souboj v pojídání švestkových knedlíků k Vizovickému Trnkobraní již neodmyslitelně patří, letošní Grand Prix Vizovic se tentokrát uskuteční v sobotu ve 13.20 hodin a je otevřena široké veřejnosti.

Na atmosféru „švestkového“ festivalu se těší také členové kapely Mandrage. „Švestky a švestkové produkty v kapele oceňujeme všichni, proto se rádi účastníme i tohoto festivalu. Pro Vizovické publikum máme přichystaný standardní koncertní set, průřez naší dosavadní prací s důrazem na novou desku,“ shoduje se kapela Mandrage. Zpěvačka Aneta Langerová k tomu dodává: „Vizovické Trnkobraní je krásná akce, pokud chcete strávit příjemný den, přijďte si zazpívat a odreagovat se. Na koncertě určitě zahrajeme jednu nebo dvě písně z připravované desky a doufáme, že se budou líbit.

Organizátoři myslí také na nejmenší návštěvníky, pro které budou připraveny loutková a hraná představení Pohádky z lesa a Pohádky pro muchomůrku červenou nebo dětský koutek s pohybovými a rukodělnými dílnami. V neděli na hudební festival naváže folklorní program v režii města Vizovice, v areálu u Sokolovny zahrají soubory Vizovjánek a Ocún, dětský soubor ze ZUŠ Zlín nebo ABBA Rock Show live band. Představí se zde i Raciborský dechový orchestr Plania z Polska, Folklorní soubor Lubovňan ze Slovenska a slovinský Dechový orchestr Loče. Chybět nebude řemeslný jarmark, skákací hrad pro děti či malování na obličej.

Více informací na www.trnkobrani.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!