Colours mají nového předskokana – festival Czech Music Crossroads

Colours mají nového předskokana – festival Czech Music Crossroads

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Colours of Ostrava přichází s další novinkou a to jednodenním festivalem Czech Music Crossroads, který bude předcházet samotným Colours, tedy 16. července. Bude otevřen pro širokou veřejnost za přijatelné vstupné v areálu Dolních Vítkovic a dalších vybraných místech v centru Ostravy. Návštěvníci se mohou těšit jak na večerní koncerty kapel jako Beaty Bocek, Bezobratři nebo Vložte kočku, tak i na dopolední prezentace a diskuze o české hudbě.

Dopolední prezentace a diskuse se zaměří na to, jaké je postavení české a moravské hudby v Evropě, dále na představení stylů východoevropské hudby nebo na vztah české alternativní scény a současných událostí na Ukrajině. Účastníci konference se budou moci zapojit i do panelové diskuse na téma, co může nabídnout východní Evropa té západní nebo jak se hudebníkům daří v současných těžkých časech.

Mezi prezentujícími se představí publicisté Petr Dorůžka, Jiří Plocek, Aleš Opekar, vydavatel Petr Ostrouchov, hudebník Josef Ostřanský, Dagmar Ostřanská a dokumentarista Keith Jones. Na dopolední konferenci je možné se zaregistrovat na webových stránkách www.crossroads.colours.cz, poplatek 50 Kč zahrnuje veškeré materiály, CD sampler kapel vybraných pro showcase letošních Crossroads a občerstvení. Konferenčním jazykem je angličtina. Registrace studentů a vysokoškolských pedagogoů je zdarma.

Crossroads bude tzv. showcasový festival, což znamená, že večerní představení každé kapely bude jen na půl hodinu. Fanoušci kvalitní české hudby se mohou těšit na sice méně známé ale o to zajímavější kapely jako Beaty Bocek, Bezobrtaři, Clarinet Factory, Čankišou, DVA, Jitky Šuranské, Kittchen, Milokraje, Nylon Jail, Vertiga a Vložte Kočku. Kromě Dolních Vítkovic si pro sebe hudebníci zaberou i ostravské sousední kluby Cooltour a Marley. Maratón vystoupení začne v 17 hodin a skončí v 1 hodinu v noci. Za všechny koncerty bude jednotné vstupné na celý večer sto korun.

I když je hlavním tématem festivalu česká hudba, zkříží zde své cesty i více než dvacet zahraničních umělců, publicistů, hudebníků, producentů a dalších lidí z oboru. Bude mezi nimi například americká filmařka Michal Shapiro, britský publicista a textař Ivy Bittové Ken Hunt, programová ředitelka nejznámějšího maďarského festivalu Sziget Fruzsina Szép nebo kanadský překladatel Škovreckého, Hrabala a vydavatel The Plastic People of the Universe, kdysi vyhoštěný z husákovského Československa, Paul Wilson.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 
Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!