Festival Rock for Churchill hlásí prvního headlinera. Do Vroutku přijede The Parov Stelar Band

Festival Rock for Churchill hlásí prvního headlinera. Do Vroutku přijede The Parov Stelar Band

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Sice je teprve únor, ale organizátoři festivalu Rock for Churchill už hlásí první velké jméno, které pro letošní ročník ulovili. Tím je elektroswingová hvězda The Parov Stelar Band. Parov Stelar, vlastním jménem Marcus Füreder je zakladatelem nového žánru electro swing, se kterým slaví poslední roky nebývalý úspěch.

Prošedivělý Marcus bude vyprávět známou historku, jak mu jednou přeskočila poškrábaná deska jazzové zpěvačky Billie Holiday a jak ho napadlo k ní přimíchat taneční beat. Tak se zrodil v roce 2004 electro swing, hudební fenomén, který dychtivě hltá celá Evropa včetně Česka. Deset let na to se Parov Stelar se svojí kapelou veze na vlně boomu nového žánru, vyprodává evropské haly a patří mezi headlinery řady velkých festivalů. Slavného rakouského producenta na pódiu doprovází okouzlující zpěvačka Cleo Panther a čtyři skvělí muzikanti, kteří dodávají našlapaným elektronickým beatům na živelnosti a společně tak vytvářejí strhující show.

V České republice se dle svých slov cítí jako doma. Ostatně není se co divit. Tuzemské publikum přijalo The Parov Stelar Band s otevřenou náručí a jejich poslední samostatné koncerty ve velké Lucerně (2012) a Incheba Aréně (2013) byly vyprodané týdny dopředu. Studiově mimořádně plodný Parov Stelar vydal na svém labelu Etage Noir Recordings už desítky EPs, alb a singlů, z nichž několik se uchytilo také ve filmu a v reklamě. Zatím poslední deska vyšla v říjnu 2013 a nese název The Art of Sampling.

Limitovaný počet vstupenek na Rock for Churchill 2014 v ceně 550 Kč (+ poplatky) s bonusem 2 piva zdarma je v prodeji do 20. února. Vce na: www.rfch.cz

Pozor: v nejbližších dnech, tedy 14. března 2014 se Parov Stelar chystá do legendárního pavilonu G1 v Brně!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Umělci: Parov Stelar

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!