Kapela Zrní chystá vánoční koncert v kostele sv. Šimona a Judy

Kapela Zrní chystá vánoční koncert v kostele sv. Šimona a Judy

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Tak trochu jiný koncert si pro své fanoušky připravila kladenská art brut kapela Zrní. V pražském kostele sv. Šimona a Judy totiž 21.prosince odehraje svůj vánoční koncert.

Přesně rok po vyprodaném koncertě v Paláci Akropolis, kde proběhl křest úspěšného alba Soundtrack ke konci světa, si kapela na letošní rok připravila vánoční koncert nazvaný Zrní v kostele. Ten se uskuteční 21. prosince v kostele sv. Šimona a Judy na Praze 1 a symbolicky tak uzavře pomyslný kruh a etapu Soundtracku. Hostem bude písničkář Václav Koubek.

Kostel sv. Šimona a Judy, který má výjimečnou atmosféru, nabídne posluchačům nezapomenutelný zážitek. O myšlence uspořádat koncert v kostele říká zpěvák Jan Unger: „Před pár rokama jsme si s klukama udělali šňůru po kostelících a kostelech na Moravě a byl to velkej zážitek. Kouzelnej. Zahrát v kostele citlivě, souznít s ním. Je obtížný udělat si dobrej zvuk, nebojovat proti, ale naopak s těma klembama spolupracovat. Hrát s nima. Těšíme se na tu atmosféru,“ a dodává: „Jako host tam s náma bude Václav Koubek, krásnej týpek, genius s akordeonem, kterýho máme moc rádi. Třeba s ním i něco vymyslíme, třeba zahrajeme nějaký koledy. Uvidíme. Nějaký překvapení určitě bude.“ 

Kapela si pro své vystoupení vybrala nejen netradiční místo odsvěceného barokního kostela, který slouží jako koncertní síň a prostor pro kulturní akce, ale pro Zrní i neobvyklé pojetí, neb návštěvníci mohou i sedět. Kapacita kostela je omezena, což podpoří i intimitu této kladenské hudební nadílky. Kdo si chce skutečně vychutnat vánoční atmosféru a pohodlí vytápěného kostela, pro toho budou připraveny místa k sezení. Pro fanoušky, kteří rádi tancují, jsou samozřejmostí vstupenky ke stání.

Kromě prodeje v běžných sítích, lze vstupenku pořídit bez servisních poplatků v kavárně Unijazz.

O kapele Zrní

A pokud nějakou zvláštní náhodou kladenskou kapelu Zrní ještě neznáte, tak vězte, že na scéně jsou již 12 let, ale poprvé se dostali do povědomí v roce 2009 vítězstvím v soutěži Českého rozhlasu o nejlepší českou neprofesionální kapelu a v témže roce vydali svůj debut Voní. Na jaře 2011 vyšlo druhé album Hrdina počítačový hry jde do světa. Za loňské album Soundtrack ke konci světa byli nominováni na cenu Apollo, Vinyla i Anděl 2012. V Andělech měly hned čtyři nominace (Kapela roku, Objev roku, Alternativní deska a Folk & Country deska), přičemž proměnili jednu nominaci, a to Objev roku 2012. V letošním roce si také zahráli na řadě prestižních festivalů v prestižních časech jako Bažant Pohoda, České hrady či Colours Ostrava a v neposlední řadě i v hlavním čase na hlavní scéně festivalu United Islands České spořitelny, kde měli tak možnost vystoupit před desetitisícovým davem v parku Ladronka. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 

Kostel sv. Šimona a Judy nabízí i další akce

Umělci: Zrní

Místo konání: Kostel sv. Šimona a Judy

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!