Jeviště v divadle Radka Brzobohatého si pronajali Pavel Nový a Valerie Zawadská! Zahrají tu Mobil story

Jeviště v divadle Radka Brzobohatého si pronajali Pavel Nový a Valerie Zawadská! Zahrají tu Mobil story

Sdílej:Sdílet na FBTweetnoutS  Ohodnoť


Pavel Nový a Valerie Zawadská jsou hlavními a také jedinými aktéry zajímavé dvouhry Mobil story. Název "Mobil story" není zvolen náhodně. Ve dvou komediálních jednoaktovkách totiž "mobily" hrají důležitou roli. V příběhu "PŘESTUPNÍ STANICE"  homelessačka Anna využívá kradené telefony k vlastnímu pobavení a zapomenutí na samotu a prázdnotu v jejím životě. V příběhu druhém, trefně pojmenovaném „PAST NA BRÁCHU",  jsou hlavní aktéři chyceni v nevšedních situacích. Z těch, anebo právě do nich je dostal mobilní telefon.
 
Autorská dvojice Jiří Koukal a Marie Procházková společně s režisérkou Marií Lorencovou vsadili na herecké kvality hlavních protagonistů, Valerie Zawadské a Pavla Nového. Přeci jen, hrát jednoaktovku není jen tak a výběr herců je pro tento typ hry klíčový. Občanské sdružení Gafa, které hru Mobil Story přiváží na divadelní prkna divadla Radka Brzobohatého, tu ale nenechalo nic náhodě. Přesvědčit se o tom můžete sami už v pondělí 14.10. od 19 hodin.

Navíc pro vás máme slevu 25 % na všechny vstupenky. Stačí na stránkách prodejce zadat slevový kód "GAFA"...

„PŘESTUPNÍ STANICE" hraje: Valerie Zawadská

Protagonistka jednoaktovky Anna není klasická homelessačka - je to jen človíček, který se ztratil v oficiální společnosti - a tak se uchýlila do meziprostoru, kam na ni tato společnost nedosáhne. Je to neuvěřitelně komunikativní žena, plná lidskosti a chápavosti a neschází ji ani humor i schopnost pojmenovávat realitu s ironickým až satirickým nadhledem.Její osamělost oživují mobilní telefony - její „děťátka", kterými ji zásobí přátelé z příležitostných kapesních krádeží. Například jeden z mobilů patřil původně majitelce Seznamovací agentury, a ten je také terčem jejích legrácek až do chvíle, kdy narazí na seriózního zájemce o seznámení. Anna si se svými „děťátky", dokud nejsou zablokovány, opravdu užívá. Balamutí s lehkou hravostí jako eskamotér lidi na druhé straně signálu až do chvíle, kdy se jí z mobilu ozve hlásek plačící holčičky, která je sama doma ve chvíli, kdy dům přepadnou zloději. Anna stojí před těžkým rozhodnutím: požádat o pomoc svého největšího nepřítele POLICII nebo riskovat zdraví či dokonce život dítěte. Zvítězí samozřejmě její zodpovědnost a mezitím, co kontroluje akceschopnost policie při záchraně holčičky, se jí otevírá přes Seznamku nová životní perspektiva.

„PAST NA BRÁCHU" hraje: Pavel Nový

Tento příběh nás zavádí na uzavřené oddělení psychiatrické léčebny, ale překvapivě se nejedná o některého z pacientů, ale o bratra primářky tohoto oddělení, který se dostaví na sjednanou schůzku se sestrou kvůli dědictví, ale nečekaně se ocitne za zavřenými polstrovanými dveřmi bez kliky. Zpočátku je přesvědčen, že se jedná o omyl, ale když mu selže i mobil, jako jediná spojnice s vnějším světem, tak se mu do mysli stále neodvratněji vkrádá podezření, že si s ním sestra takto vyřizuje účty. Vyhledává v paměti všechny situace z jejich společného dětství a mládí, které by sestru opravňovaly k takové pomstě. Samozřejmě jich nachází poměrně dost a jeho psychotické obavy nabývají obludných rozměrů. Jak jednoduše by se ho na psychiatrii sestra mohla zbavit! Sice se snaží z místnosti uniknout svépomocí, ale samozřejmě se mu to, navzdory trefným situačním popěvkům a „kvalitnímu" kapesnímu nářadí, nedaří. Ale nakonec se nečekaně přece jen vše v dobré obrátí.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout

 
Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!