Mobil story

Mobil story

Adresa:

Praha 1, Opletalova 5/7

Termín: 14.10.2013
Vstupné:

300 Kč - 350 Kč

14říjen čtvrtek 01:00

Žánr: divadločinohradrama

Umělci: Pavel NovýValérie Zawadská


Mobil story = dvě komediální jednoaktovky. Hrají: Valerie Zawadská, Pavel Nový

„PŘESTUPNÍ STANICE" hraje: Valerie Zawadská Protagonistka jednoaktovky Anna není klasická homelessačka - je to jen človíček, který se ztratil v oficiální společnosti - a tak se uchýlila do meziprostoru, kam na ni tato společnost nedosáhne. Je to neuvěřitelně komunikativní žena, plná lidskosti a chápavosti a neschází ji ani humor i schopnost pojmenovávat realitu s ironickým až satirickým nadhledem.

Získejte 25% slevu na hru Mobil story. Zadejte slevový kód GAFA na stránkách prodejce.

Její osamělost oživují mobilní telefony - její „děťátka", kterými ji zásobí přátelé z příležitostných kapesních krádeží. Například jeden z mobilů patřil původně majitelce Seznamovací agentury, a ten je také terčem jejích legrácek až do chvíle, kdy narazí na seriózního zájemce o seznámení. Anna si se svými „děťátky", dokud nejsou zablokovány, opravdu užívá. Balamutí s lehkou hravostí jako eskamotér lidi na druhé straně signálu až do chvíle, kdy se jí z mobilu ozve hlásek plačící holčičky, která je sama doma ve chvíli, kdy dům přepadnou zloději.

Anna stojí před těžkým rozhodnutím: požádat o pomoc svého největšího nepřítele POLICII nebo riskovat zdraví či dokonce život dítěte. Zvítězí samozřejmě její zodpovědnost a mezitím, co kontroluje akceschopnost policie při záchraně holčičky, se jí otevírá přes Seznamku nová životní perspektiva.

„PAST NA BRÁCHU" hraje: Pavel Nový Tento příběh nás zavádí na uzavřené oddělení psychiatrické léčebny, ale překvapivě se nejedná o některého z pacientů, ale o bratra primářky tohoto oddělení, který se dostaví na sjednanou schůzku se sestrou kvůli dědictví, ale nečekaně se ocitne za zavřenými polstrovanými dveřmi bez kliky.

Zpočátku je přesvědčen, že se jedná o omyl, ale když mu selže i mobil, jako jediná spojnice s vnějším světem, tak se mu do mysli stále neodvratněji vkrádá podezření, že si s ním sestra takto vyřizuje účty. Vyhledává v paměti všechny situace z jejich společného dětství a mládí, které by sestru opravňovaly k takové pomstě.

Samozřejmě jich nachází poměrně dost a jeho psychotické obavy nabývají obludných rozměrů. Jak jednoduše by se ho na psychiatrii sestra mohla zbavit! Sice se snaží z místnosti uniknout svépomocí, ale samozřejmě se mu to, navzdory trefným situačním popěvkům a „kvalitnímu" kapesnímu nářadí, nedaří. Ale nakonec se nečekaně přece jen vše v dobré obrátí.

autor: Jiří Koukal, Marie Procházková; režie: Marie Lorencová; dramaturgie: Marie Procházková scéna; kostýmy: Agnieszka Pátá; hudba: Petr Hofman

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Mobil story

Royal Court ApartmentsPraha (832 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (861 metrů)

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (975 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (661 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (783 m)