Vše, co jste chtěli vědět o kávě, ale báli jste se zeptat. Zlínský Den kávy již tuto sobotu

Vše, co jste chtěli vědět o kávě, ale báli jste se zeptat. Zlínský Den kávy již tuto sobotu 

Třetí ročník kávového svátku se letos uskuteční v sobotu 20. října v nových prostorech a opět nabídne návštěvníkům pestrý program. V Kongresovém centru se tentokrát setkají experti z různých oblastí a v rámci přednášek se podělí o své dlouholeté zkušenosti z této branže.

Stejně jako je každý člověk jiný, liší se i přípravy oblíbeného nápoje. Pokud upřednostňujete klasického „turka“, tedy hruběji mletou kávu zalitou horkou vodou, je pro vás určena přednáška o tom, jak ji připravovat podle originálního receptu. Na šálek se zblízka podívá i chemik a uvede návštěvníky do tajů vzorečků látky povzbuzující mysl i ducha. A bude zodpovězena i odvěká otázka, která trápí už spoustu generací, totiž – proč je káva kyselá? Její chutí se zabývá i další z přednášek.

Nadšenci do kofeinu se mohou zúčastnit například jednoho z cuppingů, a ochutnat tak až osm druhů speciálních káv. Nechybí ani workshopy, které budou probíhat od deseti hodin dopoledne. Na nich se zájemci naučí vytvářet takzvaný latte art, tedy obrázky z vyšlehaného mléka, nebo připravit espresso pod dohledem zkušeného baristy.

„Připraveno bude více než 15 kávových stánků a ochutnat a vybrat si kávu bude rozhodně z čeho. Ona totiž není káva jako káva,“ řekl organizátor Jaroslav Střecha. Na tomto trhu budou v nabídce různé druhy zrnek od italských přes regionální až po lokální pražírny. Program bude probíhat od desíti do pěti hodin. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Kongresové centrum Zlín nabízí i další akce

Místo konání: Kongresové centrum Zlín

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!