5 nejlepších písní Whitney Houston

5 nejlepších písní Whitney Houston 

Je to více než 9 let, co svět opustil mimořádný hudební talent - zpěvačka Whitney Houston. Její nadání, muzikální schopnosti a pozitivní energii si lidé stále připomínají a připomínat budou. Ať už kvůli slávě snímku Osobní strážce nebo díky dokumentu o jejím životě.

1) I Wanna Dance With Somebody (Who Loves Me)

Whitney Houston proslula především baladami, kde mohla naplno využít svůj rozsah a pěveckou techniku. Mnozí ale vzpomenou na taneční hit z jejího druhého alba vydaného v roce 1987. Spolu s energickým videoklipem ihned obsadil příčky hitparád po celém světě a hraje se na diskotékách dodnes. Od I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me) už podobný úspěch, který by roztančil publikum, nenastal.

2) One Moment In Time

Speciální píseň, u které její autoři snili, že ji zpívá Elvis PresleyAlbert Hammond a John Bettis ale možná ani nedoufali v lepší náhradnici. Skladba o milnících či rekordních zápisech do historie byla skvělou volbou pro Letní olympijské hry v Soulu v roce 1988. Kromě sportovního klání potom nechyběla ani ve výběru zpěvaččiných největších hitů.

3) The Greatest Love of All

Jeden ze tří významných coverů v našem výběru. The Greatest Love Of All původně nahrál jazzový zpěvák a kytarista George Benson v roce 1977. Do světa ji ale opravdu dostal až talent Whitney Houston. Silná a emotivní balada o lásce a hlavně vlastním sebevědomí se ukázala jako jedna z nejsilnějších zbraní v jejím arzenálu. A zpěvačka ji vystřihla hned na své prvním albu 8 let po originálu.

4) When you believe (s Mariahou Carey)

There can be miracles, when you believe... Animovaný film Princ Egyptský z roku 1998 by se stal blockbusterem v kinech tak jako tak. Spolupráce Whitney Houston s Mariahou Carey ale vystřelil mladíka vedoucího svůj lid ke svobodě i na špičky hudebních hitparád. Přes rudé moře se dokonce autor skladby Stephen Schwartz dostal i k sošce Oscara a Houston si zamilovaly další tisíce fanoušků. Živé vystoupení na oscarovém ceremoniálu je navíc zážitek, na který dlouho nezapomenete.

5) I will always love you

Pokud jste neslyšeli píseň s pořadovým číslem pět, potom jste zřejmě z jiné planety. Původní country hit Dolly Parton je bezpochyby nejznámější skladbou Whitney Houston. Slavná balada z filmu Osobní strážce/Bodyguard s Kevinem Costnerem a právě Houston v hlavních rolích je stálicí a v době svého vzniku odmítala přepustit vrcholy hitparád někomu jinému. Oscara sice skladba nezískala, srdce všech hudebních nadšenců po světě však ano.

BONUS) The Star-Spangled Banner

Naše bonusová položka je trochu netradiční. Zmiňovanou píseň totiž zpíval aspoň několikrát každý Američan a nepočítaně slavných zpěváků. Verzi americké hymny z roku 1991 na slavném Super Bowlu ale tleskali fanoušci obou soupeřících týmů a miliony lidí u televize. Píseň v aranžmá Houston navíc rezonovala kvůli konfilktu v Perském zálivu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!