Rock for People 2018 v obrazech: nejvíce návštěvníků přilákali The Prodigy a páteční headlineři

Rock for People 2018 v obrazech: nejvíce návštěvníků přilákali The Prodigy a páteční headlineři

Další ročník Rock for People je za námi, a byl to zase nářez. Od středy 4. července do pátku 6. července na královehradeckém letišti vystoupili hvězdy jako The Prodigy, Skillet, Volbeat, Beatsteaks či Marmozets. Návštěvníků letos pocitově ubylo, ale i tak to stálo za to. Uvidíme se příští rok na dvacátém pátém festivalu Rock for People.

hodnoceno 4x
Líbí? Pošlete to dál...

Horkýže SlížeHorkýže Slíže

Čtyřiadvacátý ročník festivalu Rock for People přivedl do České republiky vůbec poprvé australské Sick Puppies či Marmozets z Velké Británie. Po dvou letech v Hradci Králové vystoupila americká čtveřice Skillet, která nezklamala. Říká se, že do třetice všeho dobrého, v případě breakbeatové legendy The Prodigy to platí dvojnásob. V roce 2012, kdy byli Prodigy headlinerem RfP, museli fanoušci na jejich koncert čekat asi tři čtvrtě hodiny. Není se tedy čemu divit, že byli všichni, včetně pořadatelů, napjatí, jak bude tohle vystoupení probíhat. Nakonec to dopadlo dobře, nečekalo se, a Prodigy dokonce ze slibovaných sedmdesáti minut na poslední chvíli protáhli svou show na minut osmdesát. Těchto deset minut k dobru nicméně akorát protáhlo pauzy mezi jednotlivými songy, takže měli hudebníci i fanoušci čas na menší oddech. I tak se však prostor před pódiem zaplnil do posledního volného místečka.

Oproti minulému roku jsem pociťovala nejen úbytek oblíbených stánků s jídlem a chill out zón sponzorů, ale i úbytek návštěvníků. Před pódiem málokdy docházelo k mačkanicím, ve kterých si ostrými lokty musíte najít své místo, a pokud přijdete na koncert na poslední chvíli, čeká vás stání v padesáté řadě.

První den byl poklidný. Vystoupili například Horkýže Slíže, Vypsaná Fixa či Tři sestry. Vrchol dne pak převedli Enter Shikari. Návštěvníkům rozhoupali boky i The Vaccines či The Kooks. Během druhého dne se areál začal konečně naplňovat a koncert čtvrtečního headlinera The Prodigy byl naplněn k prasknutí. O skvělou show se postarali také Marmozets či čeští Hentai Corporation. Zasloužený potlesk sklidil i kytarový mistr Sixto RodriguezPoslední den festivalu přilákal dle mých odhadů nejvíce lidí. A není se čemu divit – výbornými a hvězdnými koncerty se to v pátek jen hemžilo. Ať to byli skvlělí Sick Puppies z Austrálie, kteří si střihli svou českou premiéru, nebo RfP matadoři Skillet, závěr festivalu byl prostě nabitý nejen návštěvníky, ale i programem. O famózní zakončení festivalových tří dnů se postarali Volbeat.

Ačkoliv jednotlivé koncerty oblíbených kapel se vydařily a zážitky jsem naplněna dosyta, musím říct, že letošní ročník byl oproti předchozím dvěma trochu slabší. Tím však nechci říct, že by byl špatný. Nicméně zrušení vystoupení několika skvělých jmen a o trochu méně zajímavý line-up zapříčnil to, že letos bylo o lístky menší zájem a mnohem více lidí se je snažilo prodat – někteří z nich marně. Má to však i své výhody: na koncertech se nemusíte s nikým mačkat, můžete si být jistí, že ulovíte před pódiem dobrého fleka, nemusíte stát fronty na záchod, pivo, jídlo ani u vstupu. Avšak pořadatelům přejeme, aby se z toho nestala tradice. Na RfP rozhodně nezanevřu a věřím, že nejen já jsem si zde našla své oblíbence a srdeční záležitosti. 

Další náhodné fotky z galerie...

Kapitán DemoThe Vaccines RodriguezHentai Corporation


80%

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...