Olomoucká muzejní noc naplnila muzea, galerie i několik pevností

Olomoucká muzejní noc naplnila muzea, galerie i několik pevností

V pátek jsou ulice Olomouce obvykle mnohem prázdnější než během jiných pracovních dnů. Většina vysokoškolských studentů, kterých je zde požehnaně, odjede domů na víkend nebo se zašije do knihovny. Město se vyprázdní. V pátek 17. května bylo však všechno jinak. V pět hodin odpoledne totiž odstartovala Olomoucká muzejní noc, která zaplnila nejen městské ulice, ale také desítky muzeí, galerií a pevností.

hodnoceno 6x
Líbí? Pošlete to dál...

Centrem akce se stalo Vlastivědné muzeum v Olomouci. To připravilo pro dětské návštěvníky také mnoho workshopů, soutěží či výtvarných dílen. Děti a dospělé se tak mohli naučit výrobě peříčkových náušnic, pečení medových perníčků apod.Centrem akce se stalo Vlastivědné muzeum v Olomouci. To připravilo pro dětské návštěvníky také mnoho workshopů, soutěží či výtvarných dílen. Děti a dospělé se tak mohli naučit výrobě peříčkových náušnic, pečení medových perníčků apod.

Přestože byla většina institucí, která se do projektů zapojila, v centru města, zajistili organizátoři speciální autobusovou linku, která vozila návštěvníky na vzdálenější zastávky. Především olomoucké pevnosti se totiž nachází až v okrajových částech Olomouce. Kromě muzeí, galerií a pevností si však mohli zájemci prohlédnout i další zajímavá místa. Český rozhlas například až do jedenácté hodiny večerní otevřel brány návštěvníkům v rámci Noci otevřených dveří. Prohlídky umožnil také Kryt civilní obrany, Pevnost poznání či Protiletecký kryt. A co dalšího bylo pro olomoucké muzejní nadšence připraveno? Na to už se podívejte v naší fotogalerii. 

Další náhodné fotky z galerie...

Přístupná byla také další dvě patra, kde se nachází historická a přírodopisná expozice.Až do půlnoci mohli zájemci navštívit také Arcidiecézní muzeum, kde probíhaly komentované výstavy Křivákova Pieta. Na pokrytí stěn pracovali přímo před diváky až do půlnoci.Ani olomoucká radnice nezůstala pozadu. Do devíti hodin pořádala komentované prohlídky, v rámci kterých byla přístupná i radniční věž s úžasnou vyhlídkou.

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...