Festival světla: procházku kolem Radbuzy prozářily dechberoucí světelné instalace

Festival světla: procházku kolem Radbuzy prozářily dechberoucí světelné instalace

Všechno to zahájila speciální PechaKucha Night, která se konala v pátek 20. února. Právě ten den slavil tento kreativní projekt své 12 narozeniny a probíhal po celém světě. Jen plzeňská ale odstartovala Festival světel, který na dva dny prozářil Plzeň. Světelné instalace od českých i zahraničních umělců přilákaly do Evropského hlavního města kultury tisíce návštěvníků.

hodnoceno 9x
Líbí? Pošlete to dál...

Dvanáctou PechaKuchu tentokrát navštívila tisícovka diváků (foto: Eva Dang)Dvanáctou PechaKuchu tentokrát navštívila tisícovka diváků (foto: Eva Dang)

Plzeňská slavnostní PechaKucha Night byla speciální nejen tím, že se jí zúčastnila tisícovka návštěvníků, i když ji běžně nenavštíví ani polovina. Také zahájila kreativní zónu DEPO2015. Jednalo se totiž o první významný projekt, který se uskutečnil v neobvyklém prostředí plzeňského depa, ve kterém ještě nedávno stály dopravní prostředky dopravního podniku. Během večera dokonce došlo k videospojení se zakladateli PechaKucha Night, kteří pozdravili diváky až z dalekého Tokia. Na afterparty pak vystoupila kapela The Love Songs Orchestra.

Zásadní funkcí plzeňské PechaKucha Night bylo však zahájení Festivalu světla. Během večera vystoupili v programu proto také autoři některých ze světelných instalací, které bylo možné během pátku a soboty v Plzni vidět. Na pódiu představila své dílo japonská umělkyně Hiroko Matsushita či kontroverzní David Černý.

Festival světla probíhal 20. a 21. února. Jeho návštěvníci si mohli užít pěknou procházku kolem plzeňské řeky Radbuzy, během níž mohli vidět celkem deset výjimečných světelných instalací. Poslední zastávka se nacházela v pivovaru Plzeňský Prazdroj a zavedla návštěvníky do pivovarních sklepů, kde mohli dokonce ochutnat speciální várku piva přímo z obrovských dřevěných sudů. Pojďte se nyní podívat na fotogalerii z jednotlivých zastávek. 

Další náhodné fotky z galerie...

Stanoviště 1: Stíny, autorka: Hiroko Matsushita (Japonsko) Stanoviště 3: Speederman, autor: David Černý Stanoviště 10: Die Herde, autor: Axel T. Schmidt (Německo) Stanoviště 4: Transmitter, autor: Jakub Nepraš


90%

Prostor pro tvůj názor...

Komentovat může pouze přihlášený fanoušek...