Colours posilují sestavu. Tasí Tomahawk!

Colours posilují sestavu. Tasí Tomahawk! 

Každý den prolezu webové stránky českých a slovenských hudebních festivalů a zběsile mačkám F5, ačkoliv už teď je téměř jasné, že mou vyvolenou bude opět Ostrava a opět se budu mít královsky. Pořadatelé hudebního festivalu Colours of Ostrava totiž v posledních týdnech zařadili vyšší rychlostní stupeň a sypou na své věrné i ty remcavé-nevěrné pytle novinek a ti ať se pak v té haldě zpráv pohrabou sami. A pak jednou usednete k monitoru, že se do té hromady znovu ponoříte, a hned na titulní stránce svítí Mike Patton a jeho Tomahawk.

Mike Patton (Faith No More, Fantomas, Mr. Bungle) je roztěkaný šílenec, kterého si fandové Colours žádali už delší čas, a protože ve vedení festivalu se naslouchá pozorně, dostaneme, co jsme chtěli, a běda nám! Tomahawk je čtyřčlennou partou, která se ještě jakžtakž nacpala do škatulky „rock“, ale po prvním poslechu nám je jasné, kde se u jejich jména vzala nálepka „experimental“,  a že ji dostali zaslouženě. Do Ostravy přiveze Tomahawk čerstvou novinku Oddfellows, která má zvířátka na obalu a magory uvnitř. Ale slíbil jsem těch novinek haldu, tak pojďme dál.

Řádky s interprety zdobí taková jména jako Woodkid, Inspiral Carpets, Rokia Traoré, Jon Hassel nebo Skip The Use. Kdo prokliká odkazy a má uši, ten řekne: „Takhle by to šlo, kam mám dát peníze?“

Tomu, kdo poctivě sonduje všechny sociální sítě, jistě neunikla zpráva, že novinkou letošního ročníku bude i nová Drive stage, která nabídne aktuální dění v alternativním country, folku, blues a rockabilly napříč celým světem.  Místo pro ni organizátoři našli tam, kde loňský ročník většina diváků chrněla. Letos se spát nebude. Letos je tu kovboj s banjem a to já můžu, to já kvituji.

Dalším pozitivním důsledkem přidání Drive Stage je nárůst počtu zahraničních interpretů. Tento ročník se zřejmě zastaví až na čísle 60. Pro ty, kteří doposud v line-upu festivalu nenašli dostatek svých vyvolených, z toho tedy plyne jediné – vydržte, ještě nejsme ani v polovině.

U konce jsou nejspíše i tlačenice před Gongem. Tato vnitřní stage se dočká samostatného rezervačního systému a velkoplošné obrazovky, pro ty, kteří pozdě bycha nedohonili. Zprávy ohledně změny pivního partnera jdou trochu mimo mě. Radegast? Ok, budiž, hlavně mi dejte ten vratný kelímek. Slibuji, že letos už ho neztratím.

Tudíž to vypadá, že nasměrováni jsme velmi dobře a uvidíme, kam až dojdeme. Očekávám další kvanta informací, sypte to do mě.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Colours posilují sestavu. Tasí Tomahawk!Colours posilují sestavu. Tasí Tomahawk!Colours posilují sestavu. Tasí Tomahawk!
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!