Ema má mísu / historie napajedelského školství

Ema má mísu / historie napajedelského školství

Adresa:

Napajedla, Komenského 304

Termín: 7.9.2017 22.10.2017
Vstupné:

40,-, 20,-, 80,- ZTP/P zdarma

7zář - 22říj celý den

Žánr: výstavyfotografieobrazy


Výstava s poetickým názvem „Ema má mísu“, mapuje dějiny napajedelského školství od počátků až do konce 20. století. Jejím jádrem je historická školní třída z období první poloviny 20. století, jejíž vybavení částečně zapůjčilo Muzeum Komenského v Přerově.

Návštěvníci se mohou vžít do role někdejších školáků, posadit se do lavic, nahlédnout do učebnic a sešitů, prohlédnout si přírodovědné sbírky, fyzikální pomůcky, školní nástěnné obrazy a mnoho dalšího. K zachycení osobité dobové atmosféry a nevšedního zážitku je připraven fotokoutek pro dospělé i děti.

Textové panely doplněné archivními fotografiemi návštěvníky seznámí s různými typy napajedelských školských zařízení od jeslí až po učňovské školy, stručně představí vývoj školského systému v českých zemích a v neposlední řadě představí významné napajedelské osobnosti a organizace, které se na rozvoji školství podílely a které zároveň ovlivňovaly kulturní a společenské dění ve městě.

Nedílnou součástí výstavy je dokument z dílny Muzea Napajedla, který zachycuje vzpomínky napajedelských žáků a učitelů. Děkujeme zároveň všem dárcům a zapůjčitelům fotografií, písemností a dalších předmětů, které se staly součástí výstavy nebo sbírek Muzea Napajedla.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Zlínský kraj Akce v obci Napajedla

Podobné akce

2dub - 31procelý den

, v přízemí administrativní budovy na Vodní ulici č. 1972 Výstava

29červen sobota 09:00

Ubytování v okolí akce Ema má mísu / historie...

Villa MemoriesZlín (15.9 km)

Vila VyšehradLuhačovice (19.3 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (19.3 km)