Přejít na stránky Ticketpro.cz

Fleret, host: Schelinger Revival

Adresa:

Zlín, Tyršovo Nábřeží 5497

Termín: 24.1.2014

24leden čtvrtek 01:00

Žánr: rockfolkfestivalrevival


Vizovická legenda FLERET přijede do Zlína!

Vizovická legenda, dvorní kapela Valašského království, kapela FLERET, která se řadí svým stylem mezi folk-rockovou scénu přijede opět do Zlína! Koncert plný starých osvědčených hitů, ale i novinek přijedou odehrát 24.1. 2014 od 20:00 hod. do klubu Masters of Rock Café ve Zlíně na Čepkově. Jako host vystoupí kapela „Schelinger revival“, která vzdává hold velikánovi české rockové scény konce 70. a začátku 80. let, Jiřímu Schelingerovi.

Skupina Fleret se již přes třicet let se svým repertoárem úspěšně prosazuje na koncertních i festivalových scénách jak v celé České republice, tak i v zahraničí (Francie, Rakousko, Španělsko, Německo, Polsko, Slovensko). Hudební styl a zvuk této kapely je zcela originální, nezaměnitelný a rozpoznatelný v lidových písních, ale i v muzice rockové. Flereti dokážou v současnosti svým radostným a spontánním muzikantstvím rozezpívat a roztancovat mnohatisícové publikum. Tuto kapelu si dokonce pozvala britská rocková legenda Jethro Tull k hostování na World Tour 97´. Spolupracuje s Jarmilou Šulákovou, se Zuzanou Lapčíkovou, Vlastou Redlem, se skupinou Buty i s Věrou Špinarovou.

Regionální a lidové kořeny Fleretu jsou patrné i z nástrojového obsazení: housle, fujar, klarinet, flétny, mandolína. Rockový vliv je nástrojově zastoupen elektrickými kytarami a bicími nástroji. To vše je podpořeno charismatickým způsobem zpěvu, melodikou, strukturou skladeb i písňovými texty, které jejich autoři (Libor Mysliveček, Zdeněk Hrachový a další) píší formálně přesně a přitom neotřele vtipně ve valašském dialektu. A tak je Fleret zcela zaslouženě označován za „dvorní kapelu Valašského království“. Za svou 30ti letou kariéru stvořili Flereti spoustu hitů jako „Zafúkané“, „Sbohem galánečko“, „Kurnikšopatožtone“ a další.

Co dodat? Snad jen to, že se tento jedinečný koncert uskuteční 24.1.2014 od 20:00 hod. v klubu Masters of Rock Café ve Zlíně na Čepkově a že jste co nejsrdečněji zváni!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Fleret, host: Schelinger...

Villa MemoriesZlín (5.2 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.8 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.8 km)