Uvedení publikace k výstavě Karla Zlína Transmissio

Uvedení publikace k výstavě Karla Zlína Transmissio

Adresa:

Zlín, Soudní 1

Termín: 2.3.2023
Vstupné:

zdarma

2březen čtvrtek 17:00

Žánr: výstavy


Přehlídku celoživotního díla malíře, sochaře a fotografa Karla Zlína vystavuje galerie na zámku ve Zlíně až do čtvrtka 2. března. A právě tento poslední den pořádá také setkání s autorem spojené s uvedením publikace k výstavě. Událost začíná v 17 hodin, vstup je zdarma. Setkání bude od 16:30 hodin předcházet přednáška kurátorky Karolíny Juřicové o práci galeristy.

Do svého závěru se dostala výstava šedesátky maleb, soch a reliéfů autora Karla Zlína. Pod názvem Transmission zde představil zlínský rodák žijící ve Francii své životní dílo. Výstava ukazuje široké spektrum Zlínovy tvorby, které ochraňuje obrazový cyklus vznešených Efébů, řada maleb osudových žen i mytologických personifikací, abstrakcí s artificiálními vzpomínkami na mořské krajiny, hudební píšťaly a okřídlené příběhy minulosti.

Galerie Václava Chada k výstavě připravila publikaci, kterou slavnostně uvede ve čtvrtek 2. března v 17 hodin ve svých prostorách v prvním poschodí zlínského zámku. Událost je zároveň možností setkat se přímo s autorem Karlem Zlínem, který bude uvedení publikace přítomen. Vstup na akci je zdarma.

Před samotným setkáním se uskuteční přednáška kurátorky a manažerky Karolíny Juřicové na téma „Co všechno obsahuje zaměstnání galeristy?“ Zde se zájemci mohou dozvědět, jak se vybírají umělci, kdo navrhuje výstavy nebo jak probíhají jejich přípravy.

Výstava je uspořádána za finanční podpory Státního fondu kultury ČR, Zlínského kraje a Statutárního města Zlína. Další podrobnosti o zlínském zámku i Galerii Václava Chada najdete na www.zlinskyzamek.cz a www.gvch.cz.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Zlín Akce v obci Zlín

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Uvedení publikace k...

Villa MemoriesZlín (5.5 km)

Vila VyšehradLuhačovice (14.5 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (14.5 km)