Musica Holešov

Musica Holešov

Adresa:

Holešov, Nám. F. X. Richtra 190

Termín: 19.9.2019 22.9.2019

Žánr: festival klasická hudba


Festival klasické hudby MUSICA Holešov slaví v září již 10. výročí svého konání. Letošní ročník tak nabídne v prostorách místního zámku koncerty s mimořádnými hosty. V termínu od 19. do 22. září se zde představí jeden z nejlepších evropských orchestrů, herec Jiří Lábus s klavíristou Emilem Viklickým, i dirigent Tomáš Netopil s brněnskou filharmonií.

První slavnostní koncert, který se uskuteční v rámci festivalu ve čtvrtek 19. září od 19:30 hodin je nejen připomínkou 310. výročí narození holešovského rodáka Františka Xavera Richtra, ale především symbolickým „návratem“ dvou nejvýraznějších hudebních osobností zlatého období holešovského panství - vedle Richtra i Ignaze Jakoba Holzbauera.

Sobotní večer potom přinese díla Mozarta, Korteho i Beethovenův slavný klavírní koncert č. 5 „Císařský" v podání brněnské filharmonie s klavírním virtuosem Karlem Kočárkem pod taktovkou jednoho z nejpozoruhodnějších dirigentů současnosti, Tomáše Netopila. Koncert se uskuteční ve Velkém sále zámku Holešov v sobotu 21. září od 19:30 hodin.

Zářijový program festivalu uzavře v neděli 22. září v 11:00 hodin dopolední matiné s názvem „Proč si nezatančíte“. Herec Jiří Lábus za bravurních improvizací klavíristy Emila Viklického přednese povídky Raymonda Carvera — mistra krátké prózy, jednoho z nejvýznamnějších spisovatelů americké literatury 80. let minulého století.

V říjnu se uskuteční oslavy státního svátku se zlínskou filharmonií, koncert Martinů Voices či Štefana Margity. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Zlínský kraj Akce v obci Holešov

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Musica Holešov

Villa MemoriesZlín (8.9 km)

Vila VyšehradLuhačovice (27.8 km)

Vila AntoanetaLuhačovice (27.8 km)