Mezinárodní festival vojenských hudeb - Kroměříž

Mezinárodní festival vojenských hudeb - Kroměříž

Adresa:

Kroměříž , Velké náměstí

Termín: 31.8.2019 1.9.2019
Vstupné:

zdarma

31srp - 1zář celý den

Žánr: festival hudba mažoretky zdarma vojenské akce


Poslední prázdninový víkend se na kroměřížském Velkém náměstí uskuteční už jubilejní, pětadvacátý ročník Mezinárodního festivalu vojenských hudeb, který pořádá Armáda České republiky pod záštitou Ministerstva obrany ČR s podporou města Kroměříž a Domu kultury v Kroměříži. Dvoudenní akce začíná v sobotu 31. srpna od 15.30, kdy se svým programem Krajinou času vystoupí vojenský umělecký soubor Ondráš. Večerní promenádní koncerty vojenských hudeb Slovenska, Lotyšska a Nizozemska pak na Velkém náměstí začínají od 18 hodin. Vojenské hudby a soubory se na Velké náměstí vrátí v neděli 1. září od 13.45, kdy nejprve rozeznějí všechny čtyři rohy náměstí, aby se posléze představili slavnostním pochodem.

Zahájení dopoledního programu obstará tradičně Korunovační fanfára J. I. Linka. Po národních hymnách pak následují Showprogramy jednotlivých vojenských hudeb Slovenska, Lotyšska a Nizozemí, které doplní ještě Exhibice čestné stráže Armády České republiky, motorizovaná jednotka Policie České republiky a Vojenské policie, Ústřední hudba Armády České republiky a samozřejmě nebudou chybět ani půvabné mažoretky, které ozdobí vystoupení Vojenské hudby Olomouc.

Finále potom ukončí společné koncertování všech hudeb dohromady a opět Korunovační fanfára. Akce se koná pod záštitou 1. zástupce náčelníka generálního štábu AČR generálporučíka Mgr. Ing. Jaromíra Zůny, MSc., Ph.D. a starosty města Kroměříže Mgr. Jaroslava Němce.

Vstup na festival je zdarma a koná se za každého počasí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Kroměříž Akce v obci Kroměříž

Podobné akce

3květen pátek 14:30

MAJÁLES UTB

, Hlavničkovo nábř. 5675 Festival

Ubytování v okolí akce Mezinárodní festival...

Villa MemoriesZlín (20 km)

Theatre HotelOlomouc (33.3 km)

Vila VyšehradLuhačovice (33.9 km)