koncert Victoria Ensemble

koncert Victoria Ensemble

Termín: 24.2.2023
Vstupné:

250- 200 Kč

24únor pátek 19:00

Žánr: koncertyvážná hudba klasika Želiv


Vokální část souboru Victoria Ensemble pod vedením Viktorie Kaplanové Dugranpere se sejde se skotskou výtvarnicí Frances Sander v unikátním crossover představení “Křik Paříže, zpěv Londýna”, představujícím francouzské chansony a anglické madrigaly 16. století!
Osm pěvců a capella interpretuje francouzské programní skladby Clémenta Janequina, kde autor zpracovává dané téma (např. Válka, Zpěv ptáků či právě Křik Paříže) pomocí existujících i vymyšlených slov, citoslovcí a zvuků. Příběhy těchto polyrytmických a nadčasových skladeb „vypráví“ malířka pomocí nástroje tagtool prostřednictvím živé digitální malby v reálném čase přímo na stěnu za zpěváky.
 
Na improvizovanou bicí soustavu (šavle, měšce, nádobí a další pozoruhodné předměty), doprovází renomovaný bubeník Jan Šikl. Proti svéráznému Janequinovi, který v mnohém překročil hranice své doby, stavíme zpěvného a melancholického Johna Dowlanda, nejvýznamnějšího skladatele a také básníka anglické renesance.
“Křik Paříže, zpěv Londýna” je originální a v ČR svého druhu jediný projekt, v němž se propojuje renesanční hudba, bubenické umění a digital art. Přijměte pozvání do zvláštního světa, kde se hudební kultura starší než čtyři století prolíná s moderní dobou a technikou!
 
Účinkují:
Viktorie Kaplanová Dugranpere | umělecká vedoucí, soprán
Tereza Zimková | soprán
Michaela Králová, Jarmila Vantuchová | alt
Ondřej Holub, Ondřej Benek | tenor
Štěpán Pokorný, Václav Jeřábek | bas
Jan Šikl | perkuse
Frances Sander, Dima Berzon | živá digitální malba
 
Akce probíha v sále Českého nebe 
 
Vstupenky lze zakoupit online nebo na místě:
 
https://online.colosseumticket.cz/ct/standard/Hall/Index/1706069/7j_sla_thKQk_plu_NV_plu_Atw_plu_obChlg_rov__rov__xcodex_AGA1gFbU4wiZlqcrrDIGKS0YBidakTJeqsJnqw__?fbclid=IwAR2O_8ZFnaJMCLtk1T8qJT0fQR9DNYMdWaEeoZWH6jlBKRhFbYOsW7Y3YI8

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Vysočina Akce v obci Želiv

Podobné akce

Ubytování v okolí akce koncert Victoria Ensemble

Zámek ČechticePravonín (16 km)

Zámek ÚsobíZbilidy (20.8 km)

Resort JohankaKamenice nad Lipou (24.4 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?