Svatojánský gastrovečer
Žďár nad Sázavou, Zámek 8/8
1900Kč/1osoba.;3500Kč/2osoby
23červen čtvrtek 18:00
Již třetí degustační večeře, kterou připraví SŠG Adolpha Kolpinga tentokrát na III. zámeckém nádvoří.
BANKET MENU
Přípitek: Crémant de Bordeaux Céléne Cuvée Royale – brut
Polévka: Tomatová polévka s čerstvým tymiánem a chipsem ze sýra Gran Moravia
Teplý předkrm: Filet ze pstruha pečený na másle podávaný s mačkanými bramborami s hráškem a citrónovou omáčkou (Náš Vlašák 2019, vinařství Přátelé Pavlova, Pavlov)
Hlavní chod: Kuřecí prso ve slanině s bazalkou a kuřecí rolované stehno s citrónovou nádivkou podávané s cibulovo – houbovým koláčkem a glazovanou zeleninou (Naše bílé 2021, vinařství Přátelé Pavlova, Pavlov)
Sýry: Terina z kozího sýra s mrkvovo-pomerančovým pyré (Pinot Noir, vinařství Josef Chromý, Tasmánie)
Dezert: Jahodový tart s bílou čokoládou a mátou
Zmrzlina: Rebarborový „Svatojánský sorbet“
Káva: Espresso, cappuccino / výběrová káva 100% arabika (portfolio pražírna Kafe Křižka)
Digestive: Kontušovka Žufánek 40% / originální bylinný likér na bázi destilátu z tříleté medoviny
Více informací o akci Svatojánský gastrovečer na www akce