EHD v Žatci 2020

EHD v Žatci 2020

Adresa:

Žatec

Termín: 19.9.2020
Vstupné:

na většině míst zdarma

19září sobota 13:00

Žánr: ostatní akcesoutěžzdarma


Dny evropského dědictví v Žatci / 19. 9. 2020 od 13 do 18 h

U příležitosti Dnů evropského dědictví se každoročně v měsíci září otevírají nejširší veřejnosti brány nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou běžně nepřístupné. Regionální muzeum K. A. Polánka připravuje v jejich rámci na sobotu 19. září 2020 od 13 do 18 hodin program s názvem Žatecké dvorky a zve k návštěvě tajemných zákoutí města a ponoření se do programu představení, výstav, koncertů, soutěží a dílniček pro malé i velké.

„Kromě bohatého kulturního programu na deseti žateckých dvorcích v širším centru města nabídneme i speciální prohlídky děkanského chrámu Nanebevzetí Panny Marie s ukázkou hry na varhany. Žatecký pivovar umožní prohlídky nového Pivovarského muzea i vyhlídku z Vodárenské věže. Zapojí se také Městské divadlo Žatec, kde můžete kromě opony zhlédnout i výstavu o jeho historii. Žatecká Chmelobrana zase zve do nedalekého Muzea Homolupulů." uvádí za Regionální muzeum K. A. Polánka Monika Merdová.

Vstupné je pro tento den na všechny výstavy i akce volné s výjimkou přidruženého podvečerního programu v klubu Budík a také v letním kině, kam ale budou mít návštěvníci možnost získat vstup zdarma, budou-li poctivě sbírat razítka na jednotlivých dvorcích. Brožurku s kompletním programem, kam si zájemci nechají razítka tisknout, obdržíte v den akce na všech zapojených dvorcích i objektech.

Akce probíhá pod záštitou města Žatce a celonárodně ji spoluorganizuje Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska. Program probíhá v průběhu září ve velkém množství měst a obcí, národní zahájení se uskuteční v Olomouci 11. - 13. září 2020.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce EHD v Žatci 2020

Wellnesshotel BeethovenChomutov (17 km)

Restaurace NauticoMost (21.4 km)

Wellness Hotel HasištejnMísto (24.5 km)