Lysá Žije

Lysá Žije

Adresa:

Lysá nad Labem, Zámecká zahrada

Termín: 25.5.2018 26.5.2018
Vstupné:

zdarma

25kvě - 26kvě celý den

Žánr: festivalyfolkpro děti


Lysá nad Labem o posledním květnovém víkendu opět ožije, v pátek 25.5. budou již potřetí zahájeny slavnosti města. Program prvního dne začne v brzkých odpoledních hodinách v prostoru letního kina, kde budou připraveny aktivity nejen pro děti, ale samozřejmě i pro dospělé. Z večerních hudebních vystoupení můžeme jmenovat například Ivan Hlas Trio, v latinsko-amerických rytmech vás roztančí Mezcla Orquesta a opravdovou bombou budou Queenie, kapela hrající hity slavných Queen.

Paralelně se slavnostmi bude v pátek probíhat Noc kostelů, kdy při této příležitosti bude otevřen římskokatolický kostel Narození sv. Jana Křtitele i evangelický kostel. Sobotní program odstartujeme v dopoledních hodinách na Montmartre (Zámecká ulice) v duchu řemesel a hudby. Můžete se těšit na vystoupení žáků ZUŠ, Utřifous Trio a na místní divadelní spolek Náplavka. V atriu bývalého augustiniánského kláštera zazní známé skladby v podání místní hasičské dechové hudby, barokní divadlo přivezou divadelníci z Kuksu, moravský folklor soubor z Břeclavi. V zámeckém parku postavíme indiánský duhový svět pro děti i rodiče, kde si na několika stanovištích indiánské stezky užijí spoustu her a zábavy a také se leccos naučí. Každý indián, který projde celou stezku, dostane slušivou indiánskou čelenku.

Odpolední hudební program na hlavní scéně v letním kině přinese známé kapely a interprety jako je Jakub Smolík, slovenská stoupající hvězda Katarzia nebo například energické Circus Problem. Kousek od hlavní scény letního kina jsme připravili program v Šapitó. V hudebním stanu si můžete poslechnout po celý den vybrané DJe, ale také se aktivně zapojit a vyzkoušet si jejich práci v rámci hudebně-naučného projektu COOL-DJ-SCHOOL. Zvuku se bude týkat také další zábavná aktivita s názvem ?Věřte svým uším?. Po celou dobu konání městských slavností bude otevřeno Muzeum Bedřicha Hrozného. Vedle klasické prohlídky nabídne zábavně-vzdělávací hru ?Po stopách Bedřicha Hrozného?. Stranou nezůstane ani místní kino, které na oba dny připravilo program pro děti i dospělé. V neposlední řadě pak pamatujeme i na široký výběr stánků s občerstvením.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Lysá Žije

Šafářův statek MiloviceMilovice (4.7 km)

Zámecký hotel MaxmiliánJizbice (16.3 km)

Zámek LoučeňJizbice (16.4 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (29.7 km)