Rusalka

Rusalka

Adresa:

Vysoká u Příbramě, Vysoká u Příbramě

Termín: 19.6.2022
Vstupné:

350 – 450 KČ

Žánr: divadloopera open air divadlo pod širým nebem Vysoká


Oopera Rusalka se po 70 letech vrací do Vysoké u Příbramě, kde ji Dvořák zkomponoval. Tři představení opery Antonína Dvořáka Rusalka uvedená v krásných přírodních kulisách zámeckého parku čekají v létě návštěvníky skladatelova památníku ve Vysoké. Premiéra světoznámé Dvořákovy opery je zde 19. června od 19.30, reprízy jsou 22. a 25. června.

„Právě tudy se Dvořák procházel, když Rusalku skládal. Slavné melodie k libretu Jaroslava Kvapila vznikaly v jeho hlavě během pravidelných procházek v parku v lese, kde se nachází i tajuplné Rusalčino jezírko,“ říká operní pěvkyně Anita Jirovská z Opera studio Praha, asociace, která projekt ve spolupráci s Památníkem Antonína Dvořáka pořádá. Vysoká je tak spjata s Rusalkou, ta se tu však uváděla v 50. letech minulého století. „Vysoká nám dala Rusalku a my bychom jí měli dát možnost znovu ožít právě na tomto kouzelném místě,“ dodává Jirovská.

Vstupenky v cenách 300 – 450 korun lze pořídit buď přímo v Památníku Antonína Dvořáka, nebo rezervovat na rezervace@antonindvorak.cz 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

11květen sobota 16:30

Majáles 2024 v Kolíně

, zřícenina kostela Všech Svatých, u nádraží Festival

25květen sobota 10:00

 Kinderland Festival 2024

, Zámecký park, Panství Dlouha Lhota u Příbrami Festival