Na rozhraní

Na rozhraní

Adresa:

Benešov, Malé náměstí 74

Termín: 19.7.2021 31.10.2021
Vstupné:

základní 60 Kč, snížené 30 Kč

19čvc - 31říj celý den

Žánr: výstavyumění muzeum Benešov


Výstava vznikla v rámci projektu CRASHTEST 11, který letos již po jedenácté realizují studenti Ústavu dějin křesťanského umění Katolické teologické fakulty UK v Praze. Název CRASHTEST vyplývá z podstaty projektu a je metaforou zkoušky začínajících kurátorů procházejících jakýmsi zátěžovým testem, v němž realizují výstavní projekt.

Výstava Na rozhraní reflektuje nejen naše právě prožité životní zkušenosti a emoce s nimi spojené, ale je také pokusem znovunavázat narušený vztah s realitou.

Spolu se zintezivněním vztahu ke svému domovu, městu a přírodě, k němuž došlo v nedávné době, jsme dostali příležitost prohloubit i vztah k tomu, co slyšíme kolem sebe. Všichni jsme součástí zvukového prostředí, které přímo ovlivňujeme, a které zpětně působí na nás i na ostatní. Často procházíme místem, kde bydlíme a ignorujeme to, co se odehrává kolem. Neuvědomujeme si, že každá lokalita má svoje charakteristické zvuky. Když na okamžik zpozorníme, všichni můžeme své město prožít a hlavně vnímat jinak. Naše uši jsou totiž rozhraním mezi vnějším a vnitřním. Sluch je smyslem, který můžeme používat pasivně jako prostředek nebo aktivně jako nástroj.

Tvář je vůbec klíčovým komunikátorem, který odráží vnitřní a vnější svět. Naše autoportréty-masky jsme vysílali po internetové síti a skrze ně jsme vnímali ostatní, což vytvářelo zvláštní polaritu dialogu mezi námi a virtuálním druhým. Jev důvěrně známý a pro pandemický svět velmi příznačný nás postavil na jakési rozhraní lidské existence. Celkové přehlcení technologiemi ještě znásobené pandemickou situací nás postupně naplňovaly pocity osamělosti a vyčerpání.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Na rozhraní

Ubytování IrenaTýnec nad Sázavou (1 022 metrů)

Sport&Relax Centrum BenešovTeplýšovice (1 154 metrů)

Zámeček KalištěChocerady (11.3 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Zámek Konopiště Zámek Konopiště Benešov (2.5 km)
Zámek Vrchotovy Janovice Zámek Vrchotovy Janovice Vrchotovy Janovice (15.1 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (37.2 km)