Cyklus přednášek z historie umění

Cyklus přednášek z historie umění

Adresa:

Praha 5, Na Cihlářce 10

Termín: 18.9.2017 25.6.2018
Vstupné:

2200 – 3960

18zář - 25čer celý den

Žánr: ostatní akcepřednášky


Dvousemestrální cyklus dvaadvaceti přednášek z historie umění od pravěku po 19. století. Od 18. září 2017 jednou za čtrnáct dní v pondělí od 18:00 ve Winternitzově vile.

Cena celého cyklu 22 přednášek je 3960 Kč, cena za jeden semestr 11 přednášek je 2200 Kč, cena vybrané samostatné přednášky z cyklu bude 250 Kč. Zájemci mohou absolvovat celý dvousemestrální kurz, jeden semestr nebo navštívit vybrané přednášky z cyklu, jejichž prodej bude vypisován aktuálně.

Posluchači se seznámí s kompletní historií umění od pravěku po 19. století a v příštím školním roce i s uměním 20. století. Zahrnuto je světové umění (se zaměřením na Evropu a ve dvacátém století rovněž na umění Spojených států amerických), a české umění. Výklad bude doprovázet bohatý obrazový materiál a dobové hudební ukázky.

Kurzy vedou zkušené lektorky, absolventky oboru Dějiny umění na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy:

  • Mgr. Maria Černá Pivovarová (lektorka Národní galerie (14 let), vede maturitní seminář z dějin umění na Gymnáziu Na Pražačce, přednáší dějiny umění pro kurzy průvodců Prahou pořádané Pražskou informační službou, studuje na doktorském programu – obor Dějiny umění na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy),
  • Mgr. Kristýna Jirátová (působí jako kurátorka a produkční výstav v prostoru DEPO2015 v Plzni a v různých pražských galeriích, je průvodkyní po Praze pro frankofonní návštěvníky, studuje na doktorském programu – obor Dějiny umění na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy),
  • PhDr. Eliška Zlatohlávková Ph. D. (zabývá se především uměním na dvoře Rudolfa II., v současné době působí na Ústavu dějin křesťanského umění KTF UK a externě na Katedře zahradní a krajinné architektury FAPPZ ČZU).

Přednášky zpestří výjimečná atmosféra prostoru Winternitzovy vily od světoznámého architekta Adolfa Loose. Absolvent kurzu získá všeobecný přehled o kontinuitě umění, o nejdůležitějších epochách, stylech i jednotlivých osobnostech, kurz může rovněž sloužit jako příprava na vysokoškolské přijímací zkoušky týkající se historie umění.

Více informací včetně seznamu a termínů přednášek naleznete zde.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Cyklus přednášek z...

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 774 metrů)

VIPliving HouseboatPraha (2.3 km)

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (2.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (2.4 km)
Karlův most Karlův most Praha 1 (2.6 km)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (2 km)