Od Invalidovny k výtopně

Od Invalidovny k výtopně

Adresa:

Praha 8, Nekvasilova 2

Termín: 29.8.2017
Vstupné:

50

29srpen úterý 17:00

Žánr: ostatní akce


Srdečně Vás zveme na vycházku, kterou zahájíme před pozoruhodnou barokní budovou Invalidovny postavenou v letech 1731-7 z prostředků nadace Petra Strozziho podle projektu Kiliána Ignáce Dientzenhofera. Seznámíme se jak se stavební historií, tak s využitím budovy v minulých letech.

Dále projdeme sídliště Invalidovna, které vzniklo v 60. letech 20. století a bylo pojmenováno po výše zmíněné budově Invalidovny. Dnes je spojováno především s pojmy sídliště nejmenší, nejstarší, experimentální a krásné. Při procházce sídlištěm kolem řady uměleckých děl se pokusíme vysvětlit, proč právě tyto pojmy.

Vycházku zakončíme na okraji sídliště u unikátní Mazutky, architektonicky zcela výjimečné budovy bývalé mazutové výtopny, která byla navržena v bruselském stylu architektem Janem Zeleným a statikem Františkem Bäumeltem. Nakonec jsou všichni zváni na kávu nebo čaj do Divadla Kámen a zde je čeká osobní seznámení se Slepičkou – betonovou prolézačkou, kterou se divadlo snaží zachránit.

Provází Helena Macháčková. Vycházka se koná v úterý 29.8. 2017 od 17 hodin. Sraz je před barokní budovou Invalidovny u pomníku hraběte Petra Strozziho. Vstupné 50 Kč.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 8 Akce v MČ Praha 8

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Od Invalidovny k...

Wellness Hotel STEPPraha (1 321 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 624 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (3 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (991 m)