Pražské jaro 2017

Pražské jaro 2017

Adresa:

Praha 1

Termín: 12.5.2017 2.6.2017

12kvě - 2čer celý den

Žánr: festivalPražské jaro hudba


Mezinárodní hudební festival Pražské jaro se blíží! Mezi 12. květnem a 2. červnem nabídne 45 koncertů. Na své si přijdou milovníci velkého orchestrálního zvuku, tak obdivovatelé hudby komorní.

Mistrovské kusy klasické hudby zaznějí ve špičkové interpretaci světových hvězd i domácích umělců.

Festival zahájí Vídeňští filharmonikové v čele s dirigentem Danielem Barenboimem. Orchestr na Pražské jaro zavítá již posedmé – pocty zahájit festival se jim ale dostává vůbec poprvé.

Jedna z největších skladatelských osobností druhé poloviny dvacátého století Krzysztof Penderecki uzavře letošní ročník Pražského jara svou monumentální symfonií Sedm bran jeruzalémských.

Příslibem vrcholného uměleckého zážitku jsou dva koncerty Toronto Symphony Orchestra se svým šéfdirigentem Peterem Oundjianem: po osmnácti letech se na Pražské jaro vrací houslista Maxim Vengerov, druhý koncert zase nabízí hvězdu nastupující generace interpretů – teprve dvaadvacetiletého kanadského klavíristu Jana Lisieckého.

Orchestre de Paris přijede s dirigentem Thomasem Hengelbrockem a hvězdou Metropolitní opery, mezzosopranistkou Kate Lindsey.Na Pražské jaro se po dvaadvaceti letech vrací jedna ze zakladatelských osobností hnutí poučené interpretace staré hudby – William Christie – a to v čele britského Orchestra of the Age of Enlightenment s programem na téma Bach a jeho francouzští současníci. Toho a mnoha dalšího se dočkáte na festivalu Pražské jaro 2017!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pražské jaro 2017

Royal Court ApartmentsPraha (545 metrů)

Royal Court HotelPraha (781 metrů)

Žižkovská televizní věžPraha (1 132 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (1 124 m)
Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 212 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 535 m)