Přejít na stránky Ticketpro.cz

Rebelující dámy české hudby: Chantal Poullain & Trio Štěpána

Adresa:

Praha 1, Mariánské náměstí 1

Termín: 4.6.2014

4červen čtvrtek 01:00

Žánr: koncerty


“Jsem herečka, ne zpěvačka,” zdůrazňuje často Chantal Poullain. Přesto jí baví zpívat a psát vlastní texty. “V divadle hraju různé postavy a příběhy, ale v šansonech jsem to já, Chantal, která chce něco sdělit.”

Rebelující dámy české hudby

Chantal Poullain & Trio Štěpána Markoviče

“Jsem herečka, ne zpěvačka,” zdůrazňuje často Chantal Poullain. Přesto jí baví zpívat a psát vlastní texty. “V divadle hraju různé postavy a příběhy, ale v šansonech jsem to já, Chantal, která chce něco sdělit.” 

Zpívá francouzsky, ale každou píseň předem okomentuje. “Jde hlavně o text. Můj zpěv je spíš parlando,” říká s úsměvem Chantal Poullain, než začne zpívat svým hlubokým sexy hlasem a lahodnou francouzštinou. “Píseň Kolotoč (Le Carrousel) je o koloběhu všedních starostí, které máme neustále v hlavě. O životě, který se točí hrozně rychle a my chceme, aby se uklidnil. Ale kolotoč lásky - ten se musí točit pořád!” V písni Bla bla bla zase vzkazuje Chantal bulvárním žurnalistům, aby nezapomínali na novinářskou etiku. Základem koncertního repertoáru je album „Chansons“, které před pár lety nazpívala za doprovodu symfonického orchestru. Obsahuje známé šansony, které proslavili umělci jako Juliette Gréco či Serge Gainsboug. Dva texty napsala sama Chantal Poullain a mistrovsky je zhudebnil Dan Fikejz. Pro koncertní provedení všechny skladby upravil známý jazzový saxofonista Štěpán Markovič, který se představí i jako zpěvák v jediné česky zpívané skladbě. Je to duet Co s námi bude dál, který Chantal Poullain původně nazpívala s Oldřichem Kaiserem. Jazzové trio doplňuje pianista Ondřej Kabrna a kontrabasista Vít Švec. “Jsou to skvělí muzikanti,” jásá Chantal. “Teď chystáme nové cédéčko, na kterém nejen zpívám, ale podílím se i autorsky. Píšu další texty!”

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

5květen neděle 18:00

Canta! - Ave Maria

, Kostel svatého Jana Nepomuckého na Skalce, Vyšehradská Koncert

6květen pondělí 20:00

6květen pondělí 21:00

Laco Deczi & New York Celula

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

Ubytování v okolí akce Rebelující dámy...

The Emblem HotelPraha (132 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (177 metrů)

ValentinskaPraha (192 metrů)