Přejít na stránky Ticketpro.cz

Piotr Beczała

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 5

Termín: 22.4.2014

22duben čtvrtek 01:00

Žánr: koncertypop


Poprvé se v Praze v příštím roce představí jeden z nejžádanějších pěvců současné operní scény, polský tenorista Piotr Beczała.

Český národní symfonický orchestr, Łukasz Borowicz – dirigent

Poprvé se v Praze v příštím roce představí jeden z nejžádanějších pěvců současné operní scény, polský tenorista Piotr Beczała. Kariéru si vybudoval v uplynulých letech pomalu a nenápadně, stranou mediálního zájmu, leč spolehlivě. Dnes už patří mezi světovou špičku.

Začal v opeře v rakouském Linzi, pokračoval ve švýcarském Curychu. V dubnu 2004 debutoval v Covent Garden jako Italský zpěvák ve Straussově Růžovém kavalírovi, v listopadu se poprvé představil v USA, v opeře v San Francisku jako Lenskij v Čajkovského Evženu Oněginovi, následovala milánská La Scala v lednu 2006, kde debutoval jako Vévoda ve Verdiho Rigolettovi a s toutéž rolí debutoval také v newyorské Metropolitní opeře 19. 12. 2006. A pak v únoru 2009 přišel rychlý záskok za Rolanda Villazóna v Donizettiho Lucii di Lammermoor s Annou Netrebko v titulní roli: bylo to představení Metropolitní opery přenášené v rámci projektu Live in HD živě do celého světa. Pokud se do té doby o Beczałovi hovořilo jako o „vycházející hvězdě z Polska“, teď už nebylo o jeho kariéře pochyb: patří do absolutní světové špičky! Naposledy jsme ho v přenosech z Met mohli slyšet v únoru 2013 jako skvělého Vévodu ve Verdiho Rigolettovi. V březnu 2013 v Met zpíval Gounodova Fausta a na podzim jej na této scéně čeká Čajkovského Lenskij, v dubnu a červnu zpívá ve Vídeňské státní opeře Rodolfa v Pucciniho Bohémě a Gounodova Romea… A na svém CD s názvem Slavic Opera Arias má i skvělého Prince z Dvořákovy Rusalky a Jeníka ze Smetanovy Prodané nevěsty. Árii Prince uslyšíme i na dubnovém koncertě v Praze. Ostatně Dvořákova Prince bude zpívat začátkem roku 2014 i v Metropolitní opeře…

 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Piotr Beczała

Tyn Yard ResidencePraha (304 metrů)

The Emblem HotelPraha (705 metrů)

ValentinskaPraha (827 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (50 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (537 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (921 m)