Festival španělských filmů La Película 2014

Festival španělských filmů La Película 2014

Adresa:

Praha 1, Vodičkova 41

Termín: 18.2.2014 23.2.2014

18úno - 23úno celý den

Žánr: činohrafestivaldramahororkomedie


Atraktivní výběr španělských novinek filmového plátna, zajímavosti z archivu, ale i ukázky filmové tvorby dalších španělsky mluvících zemí v únoru nabídne festival La Película. Jednou z hlavních sekcí nadcházejícího 9. ročníku Festivalu španělsky mluvených filmů bude cyklus snímků spojených s držiteli čestného ocenění Goya, udělovaného již více jak pětatřicet let Španělskou filmovou akademií, a program nabídne i dva oscarové kandidáty. Festival La Película se uskuteční od 18. do 23. února tradičně v pražském kině Světozor.

Od 20. února do 23. března se přesune do brněnského kina Scala a mezi 24. a 26. únorem se usídlí v kině Central v Hradci Králové a také v ostravském Minikině.

Festival pořádají Velvyslanectví Španělska, Institut Cervantes a kino Světozor. Kompletní program bude zveřejněn v průběhu ledna na www.lapelicula.cz a na https://www.facebook.com/LaPeliculaCZ.

Výběr snímků spojených s laureáty čestných cen Goya nabídne českému publiku zajímavý průřez španělskou kinematografií a zároveň ukáže rozmanitost tamní filmové tvorby, ve které zábavný charakter nebyl v rozporu s uměleckou hodnotou. Festivaloví návštěvníci se mohou těšit například na výpravné historické kostýmní drama z doby španělského krále Carlose III. Esquilache režiséra Roberta Moliny.

Na plátnech kin se objeví také snímek Paměti padlého anděla.  Film se satanistickým příběhem je typickou ukázkou renesance španělského hororu z konce milénia. Vítej doma režiséra Davida Trueby reprezentuje španělské romantické komedie a José Luis Garci do svého snímku Nedělní světlo zapracoval prvky westernu, označovaného také někdy jako chorizo western.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Festival španělských...

Vila LannaPraha (1 609 metrů)

Výstaviště HolešovicePraha (1 845 metrů)

The Emblem HotelPraha (3.2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (3 km)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (3.1 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (3.8 km)