Hradčany: Rudolfinská a barokní Praha: Po stopách alchymistů

Hradčany: Rudolfinská a barokní Praha: Po stopách alchymistů

Adresa:

Praha, Lví dvůr, U Prašného mostu 51/6, Praha 1

Termín: 2.6.2024 v 16:00 hod. (neděle)
Vstupné:

200–300 Kč

2červen neděle 16:00

Žánr: divadlokomentovaná prohlídka historie


Komentovaná prohlídka Hradčany: Rudolfinská a barokní Praha: Po stopách alchymistů s průvodkyní v historickém kostýmu proběhne 2. června 2024. Prohlídka vychází z velmi populárního žánru (ghost and alchemist tours), který je mezi cizinci v Praze velmi oblíbený. 

Bude se mluvit nejen o císařovi Rudolfu II. a jeho alchymistech (a pozor, alchymisté se zajímali i o jiné věci než o výrobu zlata!), ale i o pozdějších barokních skvostech. Zmíněn bude i pyšný šlechtic, který se se svým palácem pokoušel zastínit nejen Hrad, ale i samotnou Vídeň. Účastníci uvidí úchvatné poutní místo Loretu. Nemůže chybět ani klášter kapucínů i Strahovský klášter, s jejichž interiéry se můžete seznámit při dalších exkurzích. V podhradí je možnost občerstvit se alchymistickými nápoji a vystoupat na Kelleyho vežičku. Není třeba se obávat davů turistů, trasa nicméně má mírné převýšení (jde se ale spíše dolů než nahoru).

Průvodkyně se postará o zábavu z dob minulých, kdy si lidé po večerech vyprávěli různé pověsti, legendy a příběhy nejen o strašidlech. Tyto pověsti vycházely z toho, co se skutečně stalo (aspoň většinou), ale samozřejmě si lidé ledacos přibarvili, aby příběh byl napínavější a strašidelnější. Příběhy jsou určeny všem věkovým kategoriím, tak jak to bylo kdysi běžné, nevypráví je profesionální herečka, ale žena – spisovatelka, kterou fascinuje tajemno i magické kouzlo hradčanské i malostranské čtvrti

Cena: 300 Kč dospělý, 200 Kč děti 6–15 let,  mladší děti zdarma.

Vstupenky je možné rezervovat nejpozději předchozí den, poté již není možné se akce zúčastnit. 

Doba trvání: 1,5–2 h.

Místo konání: Hradčany, Malá Strana – začátek Lví dvůr (u zastávky tramvaje Pražský hrad)

Konec: Kellyxír s možností návštěvy věžičky a posezení s desetiprocentní slevou. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla v Praze Akce v MČ Praha

Podobné akce