Festival studentský filmů FOFR

Festival studentský filmů FOFR

Adresa:

Praha 5, Plzeňská 210

Termín: 26.5.2023 27.5.2023

26kvě - 27kvě celý den

Žánr: festivalyfilmový festival studentský festival Praha


Jsme festival nezávislých studentských filmů, který chce propojovat mladé filmaře napříč věkovými kategoriemi!

Studentský festival Fofr si klade za cíl propojit mladé filmaře mezi sebou. Zaměřujeme se na tvorbu všech mladých tvůrců ve věku 15-25 let, kteří mají chuť ukazovat své filmy a mluvit o nich. Hledáme především filmaře z Prahy, z celé České republiky, ale nabízíme i prostor pro filmaře z celého světa, převážně pak z Evropy.

Pro festival je důležité, aby se filmy pouze nepouštěly divákům, ale aby se o nich především diskutovalo s ostatními tvůrci, ale i s diváky z řad širší veřejnosti. V rámci festivalových dnů (26. – 27. května) máme naplánované diskuze po každém filmovém bloku, které budou vést zkušení lektoři z oblasti filmových studií. Ještě důležitější než názory zkušených filmových teoretiků, budou názory vrstevníků a diváků, kteří budou mít možnost se k jednotlivým filmům vyjádřit. Další možností, jak budou moci návštěvníci předat zpětnou vazbu mladým tvůrcům, bude tzv. systém obálek, do kterého bude možné vkládat vzkazy.

Rádi bychom také tvůrcům zprostředkovali setkání s významnými českými režiséry. Spíš než jejich aktuální tvorbě, bychom se radši věnovali jejich začátkům a studentské tvorbě. V rámci těchto setkání by se promítaly jejich prvotiny nebo studentské filmy.

Chceme, aby tento festival byl maximálně inspirativní a prohluboval zájem o studentskou nezávislou filmovou tvorbu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

26duben pátek 18:00

Do romantického parku Na Cibulce

, Na tramvajové zastávce Poštovka Ostatní

26duben pátek 18:00