Zpěvačka Jana Lota a Jiné Laně - výtvarně-hudební charitativní program pro celou rodinu

Zpěvačka Jana Lota a Jiné Laně - výtvarně-hudební charitativní program pro celou rodinu

Adresa:

Praha 7, Poupětova 1

Termín: 4.10.2013

4říjen čtvrtek 01:00

Žánr: ostatní akcepřednáškykurzypro dětiworkshopvideo


Zpěvačka Jana Lota na české hudební scéně vyniká nejen osobitým hlasem a originálními projekty, ale také dlouhodobou aktivní charitativní činností. Přesvědčit se o tom mohou návštěvníci výtvarně-hudebního celodenního programu Jiné Laně, který v pátek 4. října od 14 do 22 hod. zaplní prostory Centra současného umění DOX v Praze-Holešovicích.

Občanské sdružení Jiné Laně, jehož je Jana Lota předsedkyní, spolupracuje s dětskými domovy a lidmi s handicapem po celé republice. V rámci projektu Tak trochu jiná cesta lesem Jiné Laně uspořádaly v lese pro děti z děských domovů letní workshopy vedené výtvarnicí Janou Kochánkovou. Výsledkem jsou originální objekty inspirované příběhem knihy Kryštůfek a lesní bytosti Jaroslava Kalouska a Markéty Kotkové. Děti s radostí a s kouzelnou fantazií zhmotňovaly svou představu o lesních bytostech. Jak asi vypadají? Jak komunikují? Jaká umí kouzla? Náladu workshopů přenesou Jiné Laně spolu s již hotovými objekty do centra DOX. Vydejte se s laněmi na tak trochu jinou cestu lesem...

Od 14 do 16 hod. je připraven výtvarný sochařský workshop Objekty Jiných Laní pro mladší i starší děti vedený Janou Koko Kochánkovou, který účastníky vtáhne do tajemného světa lesních víl a skřítků. Od 16.30 do 18.30 hod. navazuje animační dílna pro starší děti a teenagery Video v ruce pod taktovkou tvůrce loutek Františka Hosta a filmařů Lukáše Materny a Ivana Zbírala, během níž získají jedinečný zážitek realizace animovaného videa záběr po záběru. V 19 hodin se DOXem rozezní Zpěvy Jiné Laně – koncert Jany Loty s premiérovým uvedením nových videoklipů k její druhé desce Děvčátko. Koncertní program doplní představení projektu o. s. Jiné Laně Děvčátko tuší, který spojil hudbu, výtvarné umění a pomoc dětem ze Základní školy pro zrakově postižené žáky a žáky s vadami řeči v Opavě.

V průběhu odpoledne mohou rodiče odevzdat děti do péče laní a vydat se na nerušenou prohlídku aktuálních výstav centra DOX – GUŠTAR, Startpoint a Radim Labuda: Aspekty Velkého muže. Všechny budou přístupné za zvýhodněný vstup 90 Kč. Výtvarné workshopy jsou účastníkům nabízeny zdarma. Vstupné na koncert Jany Loty činí 150 Kč. Výtěžek ze vstupného bude rovným dílem rozdělen zúčastněným dětským domovům.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zpěvačka Jana Lota a...

Výstaviště HolešovicePraha (1 111 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (2.6 km)

Wellness Hotel STEPPraha (2.7 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.6 km)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.9 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 468 m)