Kurt Gebauer

Kurt Gebauer

Adresa:

Praha 5, Tělovýchovná 748

Termín: 4.8.2021 26.9.2021

4srp - 26zář celý den

Žánr: výstavysocha umění galerie Praha

Umělci: Kurt Gebauer


Srdečně vás zveme na výstavu sochaře Kurta Gebauera s názvem Věci veřejné. Výstava potrvá od 4. srpna a zakončena bude dernisáží 26. září. Výstava navazuje na sérii autorových prezentací představují realizace soch ve veřejném prostoru, nejen na Gebauerovu velkolepou výstavu uspořádanou v loňském roce Národní galerií v Praze, ale i na výstavu komornější s názvem "Zveřejnění" v roce 2011 v galerii UM na pražské UMPRUM.

Výstava neopomine realizaci Bojiště z roku 2006, nacházející se v nedalekém Dalejském údolí, která je součástí Řeporyjské stezky. Siluety padlých kamenných mužů vznikly ze zdejšího mramoru jako ozvláštnění procházkové krajiny a jako připomínka míst kolem měst, kde se v minulosti válčilo. Pro Studio Bubec je připravena zcela nová velkoformátová socha navazující na starší práce ukazováků a trubkounů. Její přípravné skici, modely a studie poodkryjí úvahy při přípravách, které finální realizaci předcházejí.

Kurt Gebauer patří mezi nejvýraznější sochaře, kteří u nás v tomto oboru působí. Jeho intervence do veřejného prostoru i komornější projekty lákají pro svou nezvyklost a aktuálnost vyjádření. Výstava představí fotodokumentační výběr z jeho nejvýraznějších prací a je připomínkou jeho významného životního jubilea – 80.tých narozenin.

Otevřeno: pondělí - pátek 10-17 

Český výtvarník a vysokoškolský pedagog

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Kurt Gebauer

Volcano Spa HotelPraha (2.9 km)

Villa St. TropezPraha (6 km)

Sporthotel Břve HostiviceHostivice (6.3 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (9.2 km)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (9.2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (8.7 km)