Young Film Fest

Young Film Fest

Adresa:

Praha 7, Poupětova 1

Termín: 21.4.2021 25.4.2021
Vstupné:

zdarma

21dub - 25dub celý den

Žánr: film festival online live stream zdarma děti mládež


Dubnový program pátého ročníku Young Film Festu proběhne online. V termínu od 21. do 25. 4. 2021 nabídne již tradičně celoevropskou soutěž Young Audience Award pro mladé diváky ve věku 12–14 let, kteří se na jeden den stanou porotci, zhlédnou tři filmy nominované European Film Academy a rozhodnou o nejlepším filmu Evropy uplynulého roku.

Pro rodiče studentů především ve věku 12–17 let je ve dnech 23. až 25. 4. 2021 připraven speciální program zaměřený na audiovizuální výchovu a rozvoj audiovizuálního vzdělávání. Součástí programu je speciální debata s Martinem Mikyskou alias Mikýřem, který se ve svém internetovém pořadu Mikýřova úžasná pouť internetem věnuje nejen známým youtuberům a tiktokerům, ale i hercům, zpěvákům nebo politikům a jejich působení na sociálních sítích. Účastníky dále čeká dvoudenní workshop střihu určený všem dospělým, kteří chtějí nahlédnout do světa audiovizuální tvorby a lépe ho pochopit.

V rámci letošního Young Film Festu se nově v termínu od 22. do 25. 4. 2021 uskuteční projekt Audiovizuální sauna zaměřený primárně na vysokoškolské studenty, ale i a všechny ostatní, kteří chtějí pod vedením týmu lektorů a přednášejících rozvíjet své kritické uvažování a psaní o kultuře. Účastníci programu budou po absolvování diskuzí, masterclasess a tvůrčího workshopu vybaveni nástroji, které jim umožní konstruktivně se vztahovat k umění 21. století.

Young Film Fest se od svého počátku v roce 2017 neustále vyvíjí, rozšiřuje a představuje programovou nabídku zaměřující se na filmovou výchovu, která sahá od projekcí současných evropských filmů pro mládež přes tematické diskuze až po filmově výchovné workshopy. Program překračuje tradiční hranice mezi disciplínami a je otevřen nejen registrovaným návštěvníkům ve věku 12–17 let, ale také široké veřejnosti. V říjnu 2021 se festival Young Film Fest odehraje fyzicky v Centru současného umění DOX.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Young Film Fest

Výstaviště HolešovicePraha (1 111 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (2.6 km)

Wellness Hotel STEPPraha (2.7 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (2.6 km)
Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.9 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 468 m)