Agresivní chování u dětí | Webinář

Agresivní chování u dětí | Webinář

Adresa:

LIVE stream, online

Termín: 27.4.2021

27duben úterý 18:00

Žánr: ostatní akceonlinekurz


Kopance, údery, štípance, výbuchy zlosti nebo házení se o zem v supermarketu. Navzdory láskyplné výchově se v dětech často objevuje chování, s nímž si nevíme rady. Obávané období vzdoru, během něhož si dítě začíná uvědomovat svou sílu, nebo stresující situace, na něž ještě nedokáže přiměřeně reagovat, vyvolávají v dítěti pocity hněvu, jejichž náročné zvládání na rodiče či vychovatele často působí stresově a demoralizačně.

Co však v dětech probouzí agresivitu? Lze ji efektivně zvládat? Jak v krizové situaci uklidnit dítě i sebe? Inklinují některé děti k agresivitě víc než ostatní? Zjistěte, jak díky správným nástrojům a včasnému zásahu vychovat z dítěte vyrovnaného a empatického člověka! Dětské psycholožky Lucia Lenická a Miroslava Kumančíková nás v edukativní online přednášce, určené pro rodiče, učitele a vychovatele, naučí komunikovat s dětmi tak, abychom v nich podporovali samostatnost, zodpovědnost a zároveň rozvíjeli jejich sebeúctu. Interaktivní formou také přiblíží způsoby, jak pomoct dětem zdravě ventilovat emoce, jak nastavit hranice přijatelného chování a reagovat na vypjaté situace tak, abychom šli dítěti příkladem a motivovali jej přistupovat k životu s rozvahou a nadhledem.  

Mgr. Miroslava Kumančíková
je psycholožka s dlouholetou praxí v poradenských zařízeních pro děti a rodinu. V současnosti se věnuje poradenské a terapeutické práci pro děti, dospívající a dospělé a lektorské činnosti v oblasti komunikace a výchovy pro děti a učitele. Vystudovala FF UK v Praze (2000), obory psychologie, pedagogika, absolvovala semestrální pobyt na Kansas State University (1999). Absolvovala psychoterapeutický výcvik ve skupinové dynamické psychoterapii a v katatymně-imaginativní psychoterapii. Má zkušenosti se zážitkovou pedagogikou. Jako trenérka, supervizorka a evaluátorka se zúčastnila projektů na rozvoj životních zručností dětí a mladých lidí.

Mgr. Lucia Lenická 
je psycholožka, psychoterapeutka a lektorka. Je absolventkou psychoterapeutického výcviku v přístupu zaměřeném na člověka (PCA). S dětmi pracuje od roku 2001. Věnovala se poradenství, prevenci a terapii dětí s problémovým chováním, obětí domácího násilí, dětí s mentálním postižením. Vzdělávala rodiče, učitele a odborníky pracující s dětmi. Momentálně pracuje na zlepšení systému poradenských zařízení v SR ve Výzkumném ústavu dětské psychologie a patopsychologie. Ráda přednáší a pomáhá rodičům lépe se podívat na to, co jejich děti cítí a potřebují.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra v Praze Akce v MČ LIVE stream

Podobné akce