Přejít na stránky Ticketpro.cz

34. Mezinárodní jazzový festival Praha

Adresa:

Praha 1, Staroměstské nám. 15

Termín: 28.12.2012

28prosinec čtvrtek 01:00

Žánr: ostatní akcesoutěž


Nejstarší český jazzový festival opět rozezní podzimní Prahu!

Nejstarší český jazzový festival opět rozezní podzimní Prahu! - umělecká agentura Pragokoncert Bohemia a.s. pořádá ve dnech 3. až 20. října 34. ročník Mezinárodního jazzového festivalu Praha. Letošní festival přinese návštěvníkům vše od klasického jazzu až po rytmy brazilské samby, funky, pulzující groove neo-bop nebo jazz s africkými hudebními kořeny. Během devatenácti večerů se v legendárním jazzovém klubu Reduta představí žánrově rozmanitý program plný předních big bandů, vynikajících zpěváků a instrumentalistů, zkušených umělců i mladých talentů ze všech světadílů.

Na 34. ročníku Mezinárodního jazzového festivalu Praha se můžete těšit na vystoupení vycházející hvězdy americké jazzové scény, pohledné Aubrey Johnson, která přes své mládí vystupovala s takovými umělci takových jmén jako jsou Bobby McFerrin nebo Fred Hersch. Další výraznou osobností je nesmírně charismatická a pěveckými cenami ověnčená Melanie Scholtz, rodačka z Kapského Města, která nepřestává svým úžasným hlasem a jedinečným zvukem uchvacovat posluchače po celém světě. Jedním z vrcholů festivalu bude rytmický jazz v podání skvělého kanadského trombonisty Darrena Sigesmunda, který získal mnoho cen nejen jako instrumentalista ale i skladatel. Populární funky s nádechem rytmů nejstaršího kontinentu zahraje baskytarista z Mosambiku Carlos Dalelane. Představíme nadějnou saxofonistku Nicole Jo v rámci jejího celosvětového turné.

Stejně jako loňský rok nám bude ctí uvítat další českou legendu neodmyslitelně spojenou s Redutou - tentokrát se můžete těšit na Jiřího Stivína. Mág dechových nástrojů připravil tento koncert jako intro ke svému nadcházejícímu životnímu jubileu, které v listopadu oslaví třemi hudebními večery v Redutě (70x Stivín).

Rovněž jsme poctěni, že se po roce vrací Uwe Plath se svým projektem East West European Jazz Orchestra. Opět budete okouzleni jedinečnou zpěvačkou Dian Pratiwi z Bali a čtyřmi desítkami vynikajících muzikantů.

Nezapomněli jsme ani na mladou generaci českých muzikantů. Jako festivalové intro se představí Jan Fečo Quartet, vítěz české soutěže Czech Jazz Contest 2012, uvidíte také progresivní Miroslav Hloucal Quartet, vítěze německé Jazz prix.

34. ročník Mezinárodního jazzového festivalu Praha překvapí svou hudební a kulturní pestrostí, která bude ještě více umocněna atmosférou proslulého jazzového klubu Reduta, jehož komorní prostory nenapodobitelně vtáhnou posluchače do dění na pódiu a dopřejí tak i těm nejnáročnějším návštěvníkům festivalu nezapomenutelný hudební zážitek.

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce 34. Mezinárodní...

Tyn Yard ResidencePraha (293 metrů)

The Emblem HotelPraha (631 metrů)

ValentinskaPraha (747 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (408 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (539 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 089 m)