Přejít na stránky Ticketpro.cz

Joseph Calleja

Adresa:

Praha 1, Náměstí Republiky 5

Termín: 24.1.2013

24leden čtvrtek 01:00

Žánr: ostatní akce


“From Nessun dorma to Be My Love” - Pocta Josepha Calleji Mariu Lanzovi - Nové CD koncertní turné 2012-2013

“From Nessun dorma to Be My Love”
Pocta Josepha Calleji Mariu Lanzovi
Nové CD amp; koncertní turné 2012-2013

Joseph pronikl do světa vážné hudby ve dvaceti letech, tedy relativně pozdě. Jeho velikou inspirací pro tento krok byla filmová hvězna Mario Lanza, jehož filmy se v devadesátých letech na Maltě stále hrály jak v televizi tak v kinech. Jeho čtvrté CD, které vydává pro společnost Decca, má být poctou tomuto idolu jeho chlapeckých let. Mezi nahrávkami na CD nebudou chybět hity Because, Be My Love, neapolitánské písně i kalibry mezi operními áriemi jako Nessun Dorma (Turandot) a Vesti la Guibba (Komedianti).

Koncertní program bude složen ze dvou částí: operní árie v první (Puccini, Verdi, atd.) a v druhé půli Neapolitánské písně, po nichž zazní hollywoodské hity. Jeho partery na jevišti se pro tento projekt jsou Navarrský symfonický orchestr a dirigent Frédéric Chaslin

Navarrský symfonický orchestr byl založen Pablem Sarasatem v roce 1879 a v současné době je nejstarším aktivním orchestálním tělesem ve Španělsku. Orchestr hraje široký repertoár a pravidelně spolupracuje se světoznánými sólisty a dirigenty. Je rovněž považován za jeden z nejlepších španělských orchestrů a je pravidelně zván do koncertních síní i na festivalová pódia jak ve Španělsku tak v zahraničí. V minulých sezónách orchestr navštívil Bilbao, Madrid, Varšavu, Dortmund a Paříž a podnikl koncertní turné v Číně. Během svých vystoupení doprovázel Daniellu Barcelonu, Juana Diega Flóreze a Roberto Alagna. V roce 2009 orchestr pobyl měsíc v Paříži, kde hrál v nastudování opery Franca Alfana Cyrano z Bergeracu v Théâtre du Châtelet a s Placidem Domingem v hlavní roli. V roce 2011 se orchestr vrátil k této spolupráci s divadlem i slavným sólistou a vystoupili spolu v nastudování opery Daniel Catana Il Postino (Pošťák).

Dirigent, klavírista a skladatel Frédéric Chaslin zastává posty šéfdirigenta opery v Santa Fe a hudebního ředitele Jeruzalémských symfoniků. Narodil se v Paříži a svou kariéru zahájil v roce 1989, kdy se stal asistentem Daniela Barenboima a později i Pierra Bouleze u Ensemble Intercontemporain v Paříži. Působil na festivalech a předních operních domech v New Yorku, Berlíně, Mnichově, Lipsku, Madridu, Barceloně, Římě, Skotsku a Walesu. Zároveň spolupracoval se všemi důležitými orchestry v Paříži, s Vídeňskými i Londýnskými symfoniky i filharmoniky atd. Svůj debut v Metropolitní opeře v New Yorku měl v roce 2002: Trubadúr a velký úspěch. Do MET se od té doby pravidelně vrací s Hoffmannovými povídkami, Sicilskými nešpory, Lazebníkem sevilským a Bohémou. V roce 2005 dirigoval Romea a Julii v Los Angeles Opera s Rolandem Villazonem a Annou Netrebko v titulních rolích. Toto léto se vrací do Vídeňské státní opery, kde bude digirovat Halevyho Židovku s Neilem Shicoffem a zahájí Macerata Festival s Gounodovým Faustem v režii Piera Luigi Pizzi. V příští sezóně se vrací do Vídně s Wertherem (Jonas Kaufmann). Jako klavírista se Frédéric Chaslin představil na koncertu s Vídeňskými filharmoniky (Beethovův Pátý klavírní koncert) a sám od klavíru řídil Ravelův Koncert v g-dur v Japonsku, Itálii a Izraeli

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Joseph Calleja

Tyn Yard ResidencePraha (326 metrů)

The Emblem HotelPraha (721 metrů)

ValentinskaPraha (843 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (49 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (551 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (919 m)