Přejít na stránky Ticketpro.cz

Levellers (UK)

Adresa:

Praha 3, Kubelíkova 27

Termín: 11.10.2012

11říjen čtvrtek 01:00

Žánr: ostatní akce


Britská folkrocková skupina Levellers vydá 29. června 2012 své desáté studiové album nazvané Static On The Airwaves.

Britský tisk nové album označuje jako dosud „nejvyzrálejší“ počin Levellers. Faktem zůstává, že kapela v průběhu své téměř čtvrtstoletí trvající kariéry přivedla svůj zvuk postavený na vybroušených textech, nesporné hudební originalitě vycházející z britských folkrockových tradic a neutuchající koncertní energii téměř k dokonalosti.

V mnoha ohledech představuje Static On The Airwaves pro Levellers příchod středního věku: je to nepochybně jejich nejdospělejší deska plná jasných názorů a zasvěcených postřehů ze světa, ve kterém v současnosti žijeme.

Album produkoval Sean Lakeman, ceněný především pro spolupráci na zlatých albech svého bratra Setha Lakemana a mimo jiné také producenta předposledního alba Levellers Letters From The Underground. Deska Static On The Airwaves byla nahrána v listopadu loňského roku ve studiu SONO poblíž Prahy a poté ji v New Yorku mixoval slavný Victor Van Vugt (mimo jiné spolupracovník PJ Harvey, Beth Orton, Nicka Cavea a The Walkabouts).

Tématicky je album obrazem britské společnosti, která je dnes snad nejvíce militarizovaná od dob druhé světové války – Static On The Airwaves se zabývá tématem války a jejích následků jak v dnešním (Gunmen, tak historickém (Mutiny, Raft Of Medusa) kontextu. Poslední píseň alba, The Recruiting Sergeant, pak oba pohledy mistrně spojuje…

Hudebně je album rozkročené mezi hned několika různými světy: od frenetické energie Forgotten Towns přes melodickou introspektivu After The Hurricane' až po popové melodie jako například Second Life. Pořád jsou to ovšem zcela nezaměnitelní Levellers

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Kulturní centra - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Levellers (UK)

Žižkovská televizní věžPraha (208 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (613 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 603 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (202 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 604 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 412 m)