Lilium mezi trním

Lilium mezi trním

Adresa:

Praha 1, U Milosrdných

Termín: 6.8.2020
Vstupné:

500-900

6srpen čtvrtek 19:30

Žánr: koncertyinstrumentálpoezie


Koncert Lilium mezi trním uvede posluchače do světa raně barokní hudby v Českém království, a to v několikerém kontrastu. Vytříbená hudební virtuozita, nejen instrumentální, se setká s prostou, avšak působivou lyrickou poetikou strofických písní rytíře Adama Václava Michny z Otradovic. Českou mariánskou muziku, svou první písňovou sbírku (1647), zasvětil Michna mariánské úctě. V 11 písních z rozsáhlé sbírky projdeme životem Matky Boží od jejího narození, zvěstování až po Ježíšovo ukřižování, Mariinu smrt a nanebevstoupení.

Barokními kosmopolity byli, na rozdíl od Michny, Heinrich Ignaz Franz Biber, od nějž zazní „Zvěstování" ze slavných Růžencových sonát, a jeho neméně vynikající kolega Samuel Capricornus, rodák z Žerčic u Mladé Boleslavi. Také Vincenzo Albrici prošel Evropu, aby posledních osm let svého života působil v Praze jako varhaník.

Pestře složený program dá nahlédnout do světa dobové zbožnosti a poezie i instrumentální bravury, představí skladatele usedlé i světoběžníky, Čechy i Italy – a ve vzájemném propojení, jako na barokním obraze s technikou temnosvitu, nechá vyniknout to nejlepší z jejich tvorby...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Lilium mezi trním

Tyn Yard ResidencePraha (432 metrů)

The Emblem HotelPraha (543 metrů)

ValentinskaPraha (628 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (547 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (576 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 128 m)