Porotci Czech Nature Photo 2020

Porotci Czech Nature Photo 2020

Adresa:

Praha 13, Seydlerova 2835/4

Termín: 5.3.2020 5.4.2020
Vstupné:

80 Kč, snížené 40 Kč

5bře - 5dub celý den

Žánr: výstavyumění fotografie příroda zvířata praha jarní výstavy


Čtvrtý ročník soutěže pro fotografy přírody Czech Nature Photo bude zahájen výstavou zahraničních porotců v Czech Photo Centre. Peter Delaney a Rob Cottle 5. března představí komplexní výběr ze své tvorby. Peter Delaney fotografuje divokou krásu Afriky a Rob Cottle se věnuje převážně focení zvířat ve Walesu.

Peter Delaney opustil kariéru ve finančnictví, aby si splnil svůj sen o cestování po Africe v Land Cruiseru. „Afrika se stala novou kapitolou mého života a fotografování tohoto rozmanitého kontinentu jsem věnoval posledních 15 let,“ poznamenává Delaney. Aby mohl pokračoval ve svých cestách po celé Africe, vyměnil irský rodák Smaragdový ostrov za život v jihoafrickém městě George. Delaney získal třikrát prestižní ocenění BBC fotografa divočiny roku – BBC Wildlife Photographer of the Year. Je také oficiálním ambasadorem X- Photographer společnosti Fujifilm.

Druhý vystavující fotograf Rob Cottle pracuje jako fotograf divočiny s důrazem na etiku fotografie. Autor je vášnivým milovníkem živých tvorů z Walesu ve Velké Británii. Jeho obdiv k volně žijícím živočichům je mnohem důležitější než stisknutí spouště a jejich blaho je vždy na prvním místě. „Zvířata nejsou na této planetě pro naše potěšení, abychom si s nimi dělali, co chceme, ale proto, aby žila vedle nás a byla respektována. Naše divoká zvířata a životní prostředí musíme chránit a milovat – nečinnost není možností,“ popisuje autor.

Rob Cottle je mentorem značky Olympus, držitelem ocenění z mezinárodních soutěží, pořádá workshopy a přednášky, přispívá do časopisů, novin a do knih včetně příspěvků pro Photographers United a knih Remembering Wildlife. Nedávno byla ukončena jeho výstava v Londýně, uspořádaná na zadání japonského ministerstva životního prostředí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea v Praze Akce v MČ Praha 13

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Porotci Czech Nature...

Volcano Spa HotelPraha (545 metrů)

Villa Seven HillsPraha (4.2 km)

Villa St. TropezPraha (4.2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (5.9 km)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (5.9 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (5.5 km)