90 %
Ami Vitale / Naděje X vyhynutí

Ami Vitale / Naděje X vyhynutí

Adresa:

Praha 13, Seydlerova 2835/4

Termín: 28.2.2019 7.4.2019
Vstupné:

80 Kč, snížené 40 Kč

28úno - 7dub celý den

Žánr: výstavyumění fotografie afrika příroda jarní výstavy praha


Výstava reportážních fotografií Ami Vitale.

Americká fotografka Ami Vitale je legendou nejen reportážní fotografie. Poté, co dvě dekády fotografovala válečné konflikty v téměř stovce zemí, se pomalu začala přiklánět k dokumentování vzájemného působení člověka a přírody. Nyní tvoří své vlastní projekty a je jednou z členek týmů National Geographic.

Ami Vitale paralelně pracuje na několika projektech, ke kterým se neustále vrací. Fotografka se soustředí na příběhy lidí, kteří zachraňují, co z přírody zbylo. Na výstavě představíme příběhy ze Sloního sirotčince v Keni, dále projekt z čínské pandí porodnice a rezervace. Nejznámějším příběhem spjatým s Českou Republikou, je transport čtyř bílých nosorožců ze zoo Dvůr Králové do přírodní rezervace Ol Pejeta v Keni. Ami Vitale dokumentovala převoz a adaptaci tohoto ohroženého druhu na pokraji vymření v novém prostředí. Minulý rok zachytila poslední momenty života bílého nosorožce Sudána, který byl poslední samec svého druhu.

Fotografka, spisovatelka a filmařka Ami Vitale procestovala téměř 100 zemí, kde byla svědkem občanských nepokojů a násilí. Kvůli své práci žila v hliněných chýších a válečných zónách, dostala malárii a oblékla si pandí oblek – a to vše v souladu s její filozofií "žít příběh."

Během své kariery získala prestižní ocenění: World Press Photo (v roce 2018 zvítězila v kategorii Příroda), cenu International Photographer of the Year, cenu Daniela Pearla za vynikající reportáž a mimo jiné ji Národní asociace fotožurnalistů ocenila jako Fotografku roku. Její tvorba zachycuje témata jako vymírání divoké zvěře, globální migrace spojené se změnou klimatu. Ami Vitale přednáší a vede workshopy po celé Americe, Evropě a Asii. Její práce jsou vystavovány v muzeích, galeriích a soukromých sbírkách po celém světě. Je zakládající členkou týmu Ripple Effect Images, kolektivu vědců, spisovatelů, fotografů a filmových tvůrců, jejichž posláním je vytvářet silné příběhy, které ilustrují specifické problémy žen v rozvojových zemích.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea v Praze Akce v MČ Praha 13

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Ami Vitale / Naděje X...

Volcano Spa HotelPraha (545 metrů)

Villa Seven HillsPraha (4.2 km)

Villa St. TropezPraha (4.2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (5.9 km)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (5.9 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (5.5 km)