Díky že můžem - Praha

Díky že můžem - Praha

Adresa:

Praha 1, Národní třída

Termín: 17.11.2018
Vstupné:

zdarma

17listopad sobota 10:00

Žánr: ostatní akceslavnosti revoluce historie koncerty výstava zdarma divadlo děti rodina


To řekneme 17. listopadu na Národní třídě už popáté. Chceme důstojně, ale hravě oslavit svobodu. A vy můžete s námi

Sobota 17. listopad 2018 v 10:00 až 22:00

Celá ulice se promění v pěší korzo s pouličním uměním . výstavami . netradičním pietním aktem . vzdělávacím programem . hudbou . divadlem pro malé i velké . autorským čtením . mší . slam poetry . projekcí . vašimi vzkazy .

Na chvíli se zastavte a zamyslete se, jak dnes vypadá váš každodenní život. Studujete, pracujete tam, kde jste vždy chtěli, anebo sami podnikáte? Cestujete do zahraničí? Píšete, hrajete v kapele, chodíte do skautu anebo do kostela? A mohli byste tohle všechno i před 29 lety?

Svoboda není samozřejmost a neměli bychom si to přestat připomínat. Proto ji letos už popáté na Národní třídě oslavujeme a děkujeme za ni. Velkou pouliční oslavou děkujeme těm, kteří se před 29 lety nebáli a vybojovali nám svobodu, ale i těm, kteří s ní dnes umí zodpovědně naložit. Sami jsme revoluci nezažili, ale uvědomujeme si, že díky ní dnes můžeme studovat, cestovat, pracovat a žít, jak chceme.

Na místě, kde se daly listopadové události do pohybu, připravíme spolu s Rock Café Prague (Official) a desítkami účinkujících živé korzo plné bohatého kulturního programu a zajímavých lidí.

Co na Národní uvidíte, ale bude i na Vás. Přijďte nám zanechat své vzkazy. A hlavně si přijďte celý den užít. Tak by totiž měl svátek vypadat.

Program

Pouliční umění, koncerty, divadlo pro děti, čtení, výstavy a mnohem víc. To vše se odehraje na Národní třídě.

A na jaká jména se můžete těšit?

Celkem na čtyřech scénách zahrají například The Tap Tap a hosté, slovenská písničkářka Katarzia, jazzový hudebník Jiří Stivín, pěvecký sbor FESTA ACADEMICA, kytarista Luboš Andršt se svou skupinou Energit, mladá brněnská kapela Ghost of You nebo kytarista a zpěvák Adrian T. BELL Official.

Poprvé můžete za programem také do interiérů divadel na Národní třídě. V DUP39.cz se dozvíte Pravdu o 17. listopadu od 11:55 a zhlédnout budete moct také Antiwords od SPITFIRE COMPANY. Národní divadlo zase představí inscenaci s legionářskou tématikou Plukovník Švec.

V Obýváku Václava Havla vám budou předčítat osobnosti jako Zdeněk Svěrák, Anna Geislerová, Olga Sommerová nebo Michael Žantovský.

Přímo na ulici pak proběhne speciální debata, která vznikla ve spolupráci s DVTV.

Programových bodů a zajímavých jmen je ale mnohem víc.

Na kompletní program se můžete podívat na www.dikyzemuzem.cz

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce