Nusle v pohybu - Praha

Nusle v pohybu - Praha

Adresa:

Praha 4

Termín: 2.10.2018 4.10.2018
Vstupné:

zdarma

2říj - 4říj celý den

Žánr: festival sport děti rodina divadlo


Oslavme společně 120 let od chvíle, kdy byly Nusle povýšeny císařským nařízením na město! A vzdejme čest i nuselskému Sokolu, od jehož založení uplyne letos 130 let! Městská část pro vás připravila v termínu 2. – 4. října 2018 akci, která svoji rozsáhlostí ještě v Nuslích nemá obdoby.

Nusle. Svérázná čtvrť s nezaměnitelným rázem. Místo, které se stalo neodmyslitelnou součástí české i světové kultury. Místo, bez kterého by nebyla Praha 4 tím, čím je.

Víte, že před 130 lety byl založen nuselský Sokol, jehož budova tvoří jednu z dominant Nuslí?

Víte, že před 120 lety byly císařským nařízením povýšeny Nusle na město?

A není to všechno důvod k oslavě? A jak že to oslavíme? No přeci (nejen) pohybem!

Bezmála 30 organizací (tělocvičen, kaváren, obchodů, dětských herniček etc. etc.) se formou slev, dnů otevřených dveří apod. zapojí do akce, která má za cíl ukázat Nusle hravé, zábavné a moderní, oživit stávající veřejná prostranství a zároveň vytvořit nahodilá místa pro setkání. V úterý a ve čtvrtek pak bude vše doprovázet bohatý program – 2. října na náměstí Generála Kutlvašra, 4. října pak v parku Jezerka.

Pojďme se ale nejprve podívat do nuselských ulic. A protože bychom byli rádi, kdyby byly v pohybu celé Nusle, pohybem i začneme.

Po všechny 3 dny nabízí účastníkům festivalu Nusle v pohybu možnost zacvičit si zdarma Funkční fitko ve Vlastislavově ulici. Každý ze zájemců tedy může jednou v průběhu tří dnů vyzkoušet všechny možnosti funkčního tréninku, které Funkční fitko nabízí, nebo se zapojit do jednoho z kruhových treninků – k tomu je však potřeba zaregistrovat se do rezervačního systému Funkčního fitka.

Skvělých 8 cvičebních lekcí zdarma v průběhu festivalu Nusle v pohybuvám nabízí Fitness Victoryv Křesomyslově ulici. Chcete si zacvičit BOSU, dát si pořádný kruháč, potrápit své problémové partie nebo naučit své ratolesti, jak správně přistupovat k cvičení? Potom se na vás těší tým instruktorů ve Fitness Victory!

Specialitu si pro vás ve středu 3. října připravila i ARENA Pavly Kladivové – tříhodinový kurz Arena Basics, po jehož absolvování budete připraveni naskočit naplno do všech vedených hodin, které vám ARENA Pavly Kladivové nabízí; kurz je zároveň základem pro jakékoli další cvičení, do kterého se budete chtít pustit. V ARENĚ Pavly Kladivové v Kloboučnické ulici si budete moci zdarma vyzkoušet i úvodní lekce do funkčního tréninku – ke všem lekcím je však nutno se zaregistrovat v rezervačním systému ARENY Pavly Kladivové.

Další nabídka je určena pouze něžnému pohlaví – nové taneční a sportovní studio Trendigo v Nuselské ulici pro dámy připravilo zdarma celkem 6 výjimečných ukázkových hodin se zaměřením na Pole Dance a Aerial Hoop. A ukázku toho, čemu se Trendigo studio věnuje, budete moci shlédnout i v úterý 2. října na nám Generála Kutlvašra od 15:00 do 16:30 v rámci hlavního programu akce Nusle v pohybu.

A teď by se hodila troška zklidnění, nemyslíte? Studio Shanti Garden připravilo pro účastníky akce Nusle v pohybu 12 lekcí jógy, ať už pro seniory, budoucí maminky nebo prostě pro všechny, kdo by chtěli zkusit odložit své myšlenky, odstoupit od svých starostí a po lekci se na svůj svět podívat s odstupem a klidnou myslí. Vstupné na lekce v Shanti Garden v ulici V Horkách je dobrovolné, ale připravte si alespoň 20 korun, aby byla zachována vesmírná rovnováha; protože kdo přijímá, měl by i něco dát. Shanti, Shanti, Shanti.

A naprostý relax si můžete užít v centru duševního zdraví MoJa, které pro vás na středu 3. října připravilo možnost nechat si uvolnit krční páteř; a nejen to – v rámci diagnostiky těla vám bude v Sezimově ulici odhaleno, jak je na tom vaše fyzická schránka; drobné občerstvení jistě přijde vhod. A to vše... zdarma, samozřejmě!

Teď něco pro nuselské děti – a vězte, že akce Nusle v pohybu jim toho nabízí více než dost.

O cvičení pro děti ve Fitness Victory jsme vás už informovali. Ale nejen pohybu je dětem třeba, i rozvojem ducha je třeba se zabývati! A proto pro děti (a jejich rodiče) připravila jazyková školička Helen Doron English ve Vlastislavově ulici neuvěřitelných 18 ukázkových hodin angličtiny pro ratolesti všech věkových kategorií, od dvanáctiměsíčních batolat až po 5. třídy. Sledujte náš program!

A ve stejných prostorách ve Vlastislavově ulici se budeme věnovat i hudebnímu vzdělávání nuselských dítek. Hudební škola Yamaha (jejíž krédo mimochodem zní: "Není nehudebních lidí. Jsou jen nerozvinuté talenty!") je připravena ukázat vám, jak se umí těm nejmenším dětem věnovat v průběhu 3 ukázkových lekcí, a to ve čtvrtek 4. října od 9:00 hodin. Pozor, na tyto ukázkové hodiny je nutná rezervace, a to na telefonu +420 603 959 637!

Hudební i jazykovou výchovu tedy máme za sebou, je čas na herničku! Ale ne, nebudeme dětičky učit forbesíček a nebudeme z nich dělat malé gambleříčky. Hernička Lumpík nedávno oslavila své třetí narozeniny a všem dětem předškolního věku poskytuje nepřeberné možnosti toho, jak se pořádně vyřádit, zatímco jejich maminky (a tatínkové taky, to dá rozum!) relaxují u výborné kávy. Vyzkoušet si, jaké to v Lumpíku v Křesomyslově ulici je, můžete v rámci dne otevřených dveří ve čtvrtek 4. 10. od 10:00 do 13:00 hodin.

Pro ty o něco větší děti (a jejich rodiče, ovšem) je tu Turisticko - tábornický oddíl dětí a mládeže SRUB, který pro zájemce připravil ve středu 3. října od 15:00 do 18:00 hodin ve svých klubovnách v Nuselské ulici prezentace jednotlivých skupin. A že je co prezentovat – TOO SRUB má za sebou od roku 1986, kdy vznikl, na 150 zimních, jarních a letních dětských táborů, nebo cca 500 víkendových a krátkodobých akcí v přírodě; a mimo to se mu podařilo vybudovat i vlastní táborovou základnu v Rabštejně u Chrudimi. A protože i TTO Srub jde s dobou, mohou si zájemci vybrat i některý z „klubů“ které TTO SRUB provozuje (namátkou Klub fantasy a deskových her, Klub dobrodružství pro děti od 12 let, Klub pevnostního opevnění pro děti a mládež do 26 let, „LARP klub“ pro zájemce, kteří mají blízko k divadlu nebo „Klub skřítka Tvořílka“, což jsou tvořivé dílničky pro děti ve věku 5–10 let). Kdo jenom trochu chce, jistě si vybere...

Další inspiraci pro nuselský dorost přinese stánek Dětské tiskové agentury. Organizace, která v roce 2004 obdržela mimořádnou cenu Ferdinanda Peroutky a v roce 2013 medaili druhého stupně MŠMT bude z celé akce Nusle v pohybu přinášet reportáže na svém Radiu Domino, a druhého října na náměstí Generála Kutlvašra představí zájemcům nejen věhlasnou anketu o nejlepšího učitele Zlatý Amos, ale i možnost přihlášení do novinářského kroužku a seznámení se spoustou věcí, které práce v mediích obnáší.

Kombinaci programu pro děti i dospělé si připravilo divadlo Na Fidlovačce, bez nějž už si nelze Nusle jakkoliv představit. Na náměstí Generála Kutlvašra vystoupí 2. 10. od 15:00 hod. dramatický soubor Děti De La Fidla s představením Wanted; od 2. do 4. října můžete od 15:00 hod. každý den využít ojedinělou možnost zúčastnit se komentované prohlídky divadla (a v jejím rámci dostat ke každé zakoupené vstupence druhou zdarma)! A nenechte si ujít šanci zakoupit v rámci akce Nusle v pohybu každý den od 11:00 do 12:00 a od 17:00 do 18:00 vstupenky na jakékoliv představení se 40% slevou!!!

Detailní program na všechny dnyVraťme se však zpět k pohybu – vždyť zejména o něm celá akce je. Jak už jsme zmínili, byl před 130 lety založen nuselský Sokol. A proto bude velká část programu na nám. Generála Kutlvašra věnována právě Sokolům.

Nejprve budete moci shlédnout v úterý 2. října od 15:30 cvičení rodičů s dětmi. Připojíte se? Od 16:30 hodin budou cvičit předžáci a v 18:15 hod. se můžete těšit na ukázku sletové skladby z letošního roku!

A v průběhu toho všeho vám basketbalistky oddílu Sokol Nusle ukážou všechny finty, kterými se na palubovce snaží ošálit své soupeřky.

Ve čtvrtek 4. října od 15:00 do 18:00 hodin pak proběhne veřejný trénink a zároveň nábor do sokolského týmu stolních tenistů – pojďte se tedy vyzkoušet, jaké to je hrát solní tenis v parku vedle divadla; a třeba se vaše ratolesti „potkají s pálkou“ natolik, že z nich zanedlouho vyrostou další ping-pongoví šampioni!

Už jste někdy hráli Snooker Ball? Že nevíte, co to je? Tak my vám to krátce vysvětlíme -principy této hry jsou založeny na nám známé stolní hře snooker. Jen se zde používají fotbalové míče, které mají stejné barvy jako originální biliardové koule. Po stranách „hřiště“ jsou "jamky", kam se hráč trefuje a při tom nepoužívá tágo, ale pouze vlastních nohou. A vy si to určitě zkuste – jedinečnou příležitost budete mít v úterý 2. října od 14:00 do 19:00 na náměstí Generála Kutlvašra a ve čtvrtek 4. října v parku Jezerka.

Je libo něco drsnějšího? V tom případě vám ukážou, zač je toho u nich v tělocvičně loket, instruktoři z centra bojových umění Lanna Gym. ThaiBox pro děti, ThaiBox pro začátečníky, Brazilské dziu dzitsu, MMA - to vše vám nuselští bojovníci představí jak 2. října na nám. Generála Kutlvašra, tak ve čtvrtek 4. října v parku Jezerka, a to vždy od 17:00 hodin.

A zpátky k umění, abychom úplně nezdivočeli. Pěvecké vystoupení si pro vás připravila zpěvačka Dana Krausová, kterou bude na klavír doprovázet Ladislav Vrchota. Jak v úterý na nám. Generála Kutlvašra (to od 18:30 hodin), tak v parku Na Jezerce (to od 16:30 hodin) si budete moci vyslechnout pásmo lidových populárních písní i českých a světových evergreenů) v podání těchto nuselských patriotů.

A i balet bude! V úterý 2. října uzavře program na nám. Generála Kutlvašra krátké baletní vystoupení, které si pro vás připravilo Studio DAG.

A z úplně jiného soudku – víte, že si můžete v Nuslích zahrát skvělé únikové hry? Navštívíte-li kanceláře společnosti Lost Rooms v Mečislavově ulici , budou vám představeny aktivity této organizace (včetně „nuselských“ her Advokát a Škola Silent Hill) a poukaz na některou z her v nabídce Lost Rooms můžete vyhrát i v tombole!

A není teď na čase trochu si zamlsat? Koláčové království si připravilo bohatý program, a to jak ve své prodejně v Táborské ulici, tak na náměstí Generála Kutlvašra. Po všechny tři dny si budete moci zasoutěžit v rámci akce Kdo maluje, mlsá – kdo namaluje obrázek Královská hostina, dostane se do slosování, které proběhne 9. října a může vyhrát Hraběnčin řez! A nedosti na tom – na náměstí Generála Kutlvašra si budete moci vyskákat sladkou odměnu, ozdobit perník nebo ochutnat kousek nejdelšího štrůdlu v Praze; a jako drobné tajemství si ponecháme informaci, komu bude výtěžek z jeho prodeje věnován.

Ve vegetariánské jídelně a kavárně Dhaba v Nuselské ulici se na vás budou těšit po všechny 3 dny s dezertem zdarma k jakémukoliv teplému nápoji. A každý večer mezi 20:00 a 21:00 hodinou můžete využít 40% slevy na veškeré vážené jídlo.

Obchod se zdravými a kvalitními potravinami Sklizeno ve Svatoslavově ulici vám po všechny 3 dny nabídne slevu 20% na libovolnou kávu a zákusek. A obchod s kořením, kávou, čajem a ořechy Království chutivám dá v Nuselské ulici zdarma ochutnat čaje Dáta Chai Masála a Dýně s kurkumou, a to vždy mezi 10:00 a 18:30 hodinou.

Aviator caffe v Nuselské ulici je stylový podnik s originální atmosférou letectví. Vynikající kávu zdarma tam dostanete v rámci akce Nusle v pohybu každý den mezi 12:00 a 15:00 hodinou.

Úplně nová cukrárna VANIDA v táborské ulici si pro každého z Vás na akci Nusle v pohybu připravila ke každé kávě větrníček zdarma. A překvapení si pro vás připravila i restaurace U Rodinného krbuv historické části Nuselské radnice: v úterý 2. února si vás místní tým dovoluje mezi 14:00 a 17:00 pozvat na vynikající bramboračku, ve středu ve stejný čas i na skvělý domácí štrůdl. Nechte si chutnat!

Víte, že Nusle mají i svého sushimastera? Je jím pan Pavel Pálenský a v Mečislavově ulici pro vás otevřel nejlepší sushi bistro široko daleko. V jeho Organic Sushi ochutnáte za pouhých 100 Kč buď variantu FUSION nebo VEGE; a zatímco si budete rozmazlovat své chuťové pohárky, mohou si vaše dítka nechat udělat novou tetáž! Ale ne opravdovou, i když tak vypadá: přímo v sushi bistru bude připravena možnost vyzkoušet tetování přírodním barvivem, používané indiány v Amazonii; tetování se provádí nanesením barvy na pokožku, bez zásahu do kůže, bude stát 100,- Kč a BabaJagua tatér vám bude v rámci Nuslí v pohybu k dispozici každý den mezi 16:00 a 19:00 hodinou.

A na úplný závěr něco pro starší 18 let – prodejna italských vín a grappy LA GRAPPERIA v Táborské ulici vám dá ochutnat něco ze své produkce; každý den v době trvání akce Nusle v pohybu mezi 17:30 a 19:00 hodinou bude pro všechny účastníky akce připravena 0,2 cl Grappino Bianco nebo Grappino Oro, příp. 0,5 cl bílého nebo červeného vína. Na zdraví!

Rovněž můžete potkat tubusy s krásnými historickými fotografiemi Nuslí. A těšit se na další překvapení, které pro vás ještě chystáme.

A nebo můžete jen tak přijít a užít si s námi Nusle. Nusle v pohybu...
Těšíme se na shledanou v Nuslích!

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 4 Akce v MČ Praha 4

Podobné akce

11květen sobota 09:00

Ubytování v okolí akce Nusle v pohybu - Praha

Union Hotel PraguePraha (1 158 metrů)

Royal Court HotelPraha (1 173 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 464 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (2.2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (1 720 m)