Zažít město jinak - Praha Vysočanský sad Na Klíčově

Zažít město jinak - Praha Vysočanský sad Na Klíčově

Adresa:

Praha 9, Klíčovské sady

Termín: 21.9.2019
Vstupné:

dobrovolné

Žánr: ostatní akcehudba workshopy divadlo besedy společenské akce soutěže a hry gastronomie výstava blešák rodina děti zdarm


Existuje jedno tajné místo, kde najdete tůňky s průzračnou vodou, stovky ovocných stromů a pasoucí se ovečky… a co když vám řekneme, že tohle místo najdete přímo v srdci industriálních Vysočan? Přijďte zažít město jinak do pražských sadů.
Klíčovské sady ožijí 21. září 2019 dalším ročníkem Ovocné slavnosti. Opět se ponese ve znamení ochutnávání a zpracování ovocné úrody a naučně-vzdělávací zábavy. Kromě lisování čerstvého moštu z jablek z pražských sadů se mohou návštěvníci těšit na komentovanou procházku sadem a prostřednictvím přednášek a workshopů na seznámení se starými odrůdami ovocných stromů a nejrůznějšími způsoby zpracování ovoce. Od výroby marmelád na marmeládovém workshopu, přes přednášku o sušení ovoce v tradičních sušírnách, až po povídání o pálení ovoce. Pro nejmenší milovníky ovoce nebude chybět divadélko a tvořivé dílničky. Samosběr a moštování ovoce ze sadu Na Klíčově bude probíhat po celý den.

Ovocné slavnosti budou předcházet dny veřejného samosběru v sadu Na Krutci na Praze 6. Kdokoliv do sadu dorazí mezi 18. 9. a 20. 9. si může za drobný poplatek zapůjčit nářadí pro česání ovoce a načesat si jablek co hrdlo ráčí. Na místě budou k zapůjčení také lisy na ovoce, s jejichž pomocí mohou návštěvníci svůj úlovek proměnit přímo v sadu v lahodný mošt, stočit si ho do lahví a odnést domů. K moštování je možné přinést i vlastní úrodu. Dopolední program v sadu bude patřit školním kolektivům.
Slavnost pořádá spolek Na ovoce za podpory Městské části Praha 9 a Hlavního města Prahy. O Ovocné slavnosti a jejím programu se více dozvíte na stránkách www.na-ovoce.cz.

KDY: veřejný samosběr a moštování 18.-20. 9. 2019 (sad Na Krutci, Praha 6), Ovocná slavnost 21. 9. 2019 (Klíčov, Praha 9)
KDE: sad Na Krutci (metro Nádraží Veleslavín, tram Červený Vrch), sady Na Klíčově (autobusová zastávka Klíčov)
PRO KOHO: pro všechny milovníky ovoce

VSTUPNÉ: dobrovolné

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

27duben sobota 14:00

Libeňská pouť 2024 - Praha

, kostel sv. Vojtěcha a okolí, U Meteoru 6, před tzv. Bílým domem v Libni Ostatní

28duben neděle 19:00

Kytice

, Národní 1 Divadlo

29duben pondělí 19:45

Ubytování v okolí akce Zažít město jinak -...

Wellness Hotel STEPPraha (3.1 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (5.8 km)

Žižkovská televizní věžPraha (6.3 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (6.3 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (7.4 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (5.4 km)