Plzeňský festival vína 2021 / podzim

Plzeňský festival vína 2021 / podzim

Adresa:

Plzeň, Kopeckého sady

Termín: 25.9.2021 27.9.2021
Vstupné:

zdarma / degustační sklenice 100 Kč

25zář - 27zář celý den

Žánr: festivalyvínogastro


Plzeňský festival vína, největší vinařská akce v regionu, proběhne po dvou letech ve své plnohodnotné podobě. Těšit se můžete na špičkové tuzemské víno, výborné jídlo a nabitý doprovodný program.

Fanouškům dobrého vína se na tradičním místě v ulicích Bedřicha Smetany a Kopeckého sady v Plzni představí hned 24 vinařství z České republiky. Kromě stálic festivalu, jakými jsou např. mutěnické Modré vinařství bratří Čížků či mikulovské Vinařství Rauš se svým nepřehlédnutelným someliérem Lukášem Polišenským, budete moci poznat a ozkoušet bezpočet dalších značek. Celková nabídka bude velice pestrá, od klasických lehkých ročníkových vín, přes frizzante a růžová vína, po striktně odrůdové typy až po mohutnější vyzrálejší vína z francouzských sudů či vína speciálních výrobních technologií jako třeba sur-lie či kvevri.

Součástí akce bude také food zóna s širokým výběrem delikates z celého světa a bohatý doprovodný kulturní program. Během tří dnů se na pódiu vystřídají zástupci různých žánrů, takže si každý návštěvník nepochybně přijde na své. Vystoupí Milan Peroutka se skupinou Perutě, Sabina Křováková s kapelou, znovuzrozená plzeňská kapela Moodshake s podporou zpěvačky Báry Zemanové, Electro Swing Allstars DJs, DJ Laaw, DJ Danda a v neposlední řadě Cimbálová muzika Trnka a Cimbálová muzika Michala Horsáka. Kromě hudby se můžete těšit také na plejádu skvělých filmů v nedaleké Měšťanské besedě, kde bude probíhat spřátelený filmový festival Finále Plzeň. Programem festivalu vína vás bude provázet moderátor Luděk Holý, kterému budou sekundovat someliéři Jiří Hudec a Zdeněk Kintr.

Vstup na akci bude zdarma. Víno se bude rozlévat výhradně do festivalových sklenic, které budou k zakoupení přímo na místě za 100 Kč.

Akce se koná pod záštitou primátora města Plzně, pana Martina Baxy.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Plzeň Akce v obci Plzeň

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Plzeňský festival...

Vila VerunkaPlzeň (6.7 km)

Sportpenzion PohodaPlzeň (7.1 km)

Relaxklub TřemošnáPlzeň (7.5 km)