Dagmar Pecková a Barocco sempre giovane

Dagmar Pecková a Barocco sempre giovane

Termín: 20.11.2017

20listopad pondělí 19:30

Žánr: koncertyVážná hudba

Umělci: Dagmar Pecková


Ve vánočně laděném koncertu se představí světově proslulá česká operní pěvkyně, mezzosopranistka Dagmar Pecková. Absolvovala Pražskou konzervatoř a operní studium v Drážďanech. Vystřídala angažmá v drážďanské Semperově opeře a Státní opeře v Berlíně, představila se též v řadě dalších významných světových scén včetně londýnské Královské opery Covent Garden.V rámci své koncertní činnosti vystupuje na pódiích ve Vídni, Madridu, Londýně, Tokiu, Curychu, Montrealu, Moskvě a řadě dalších měst. Mezi její nejvýznamnější nahrávky patří CD s áriemi Gustava Mahlera a Wolfganga Amadea Mozarta. V roce 1999 obdržela Dagmar Pecková Cenu Thálie v oboru opera za roli Carmen v inscenaci pražského Národního divadla.

Barocco sempre giovane (Baroko stále mladé) je komorní soubor složený ze špičkových mladých profesionálních hudebníků. Specializuje se na interpretaci skladeb vrcholného baroka, nevyhýbá se však ani jiným slohovým obdobím. Byl založen v roce 2004. Soubor má za sebou již stovky významných koncertů, je zván na domácí i zahraniční hudební festivaly, jeho koncerty vysílaly v přímém přenosu Česká televize, Televize Noe, Český rozhlas, nahrává na CD a pořádá vlastní abonentní cykly koncertů.

Dagmar Pecková je renomovaná operní a koncertní pěvkyně. Je absolventkou pražské konzervatoře. Na počátku své hvězdné kariéry se stala vítězkou Pěvecké soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech.Již během studií byla...

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Dagmar Pecková a...

Srub MidlaČenkovice (22.6 km)

U tří jasanůLuže (26.6 km)

Sport Hotel - Dolní MoravaDolní Morava (33.8 km)